מבזקים
סרוגים
חוששים מאיראן

ארה"ב מבהירה: "לא ידענו על התקיפה בדמשק"

לאחר שישראל תקפה אתמול בסמוך לשגרירות איראן וחיסלה 7 פעילים של משמרות המהפכה, ארה"ב מיהרה להבהיר לאיראן: "אין לנו קשר לתקיפה ולא ידענו עליה"

חני אדרי | חדשות סרוגים
כ"ג אדר ב' התשפ"ד
ארה"ב מבהירה: "לא ידענו על התקיפה בדמשק"

ארה"ב העבירה מסר לאיראן לפיו היא לא היתה מעורבת בשום צורה בתקיפה הישראלית בסוריה אמש וכי לא ידעה כי היעד שיותקף נמצא במתחם השגרירות האיראנית בדמשק – כך אמרו הבוקר (שלישי) לוואלה! שני בכירים בממשל האמריקני.

המסר האמריקני לאיראן ממחיש את החשש בממשל ביידן מכך שהתקיפה שבה חוסל מפקד כוח קודס בסוריה ובלבנון תביא להסלמה נוספת באזור ולחידוש התקיפות של המיליציות הפרו איראניות נגד בסיסים אמריקנים בסוריה ובעיראק.

התקיפה בסוריה: סיכול ממוקד על בניין בלב דמשק
התקיפה בסוריה: סיכול ממוקד על בניין בלב דמשקצילום: התקיפה בסוריה: סיכול ממוקד על בניין בלב דמשק

בכיר אמריקני ציין כי גורמים בצה"ל התקשרו למקביליהם בצבא ארה"ב כאשר המטוסים הישראלים כבר היו באוויר כמה דקות לפני התקיפה. לדבריו המסר הישראלי היה כללי מאוד וישראל לא מסרה לארה"ב מי היעד שיותקף ולא ציינה כי התקיפה תתבצע על מתחם שגרירות איראן בדמשק.

כזכור, אמש ישראל תקפה בסמוך לשגרירות איראן בדמשק וההרוגים בתקיפה הם סגן מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה, מוחמד רזא זאהידי, סגנו ועוד חמישה קצינים.

 

איראן ארה"ב דמשק תקיפה ישראלית