במסגרת המאבק לקריאה לבחירות ליד הכנסת שאלנו בסרוגים את אחת המפגינות על פשר ההליכה לבחירות, חוק הגיוס ועסקת החטופים.

על מה מתבססות הטענות שנתניהו מושך את המלחמה על מנת לדחות את הבחירות? זוהרה: "אני לא יושבת בחדרי חדרים, התחושה של כל כך הרבה אנשים בציבור, הוא שביבי והממשלה שלו מעדיפים את השרידות שלהם על פני סיום המלחמה, החטופים ודיון רציני ביום שאחרי. כך שהתחושה היא מבוססת על דברים שאנחנו קוראים, רואים ונמצאים בהם".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מפגינה כח קפלן

נתניהו טען אתמול במסיבת העיתונאים כי אם תהיה הליכה לבחירות זה יעצור את המלחמה ואת המו"מ לעסקת חטופים, השאלה אם הליכה לקלפי היא צעד נכון?

זוהרה: "מה שהוא אומר זה קשקוש, זה לא נכון בשבילו, בחירות עכשיו לא יעשו שום דבר שנעשה פה עכשיו, רק יחזירו את המנדט לעם על מנת לקבוע מי באמת יכול היום להציל את המדינה הזו מחורבן, הרס, פילוג ומהסתה. אז צריך בחירות להחזיר את המנדט לעם ולקוות שבאמת נצליח לחבר ולא לפלג".

ישנן טענות שהמפגינים רוכבים על כאבם של משפחות החטופים, האם את מסכימה עם זה?

זוהרה: "זה ממש כמעט לשון הרע, גם בין משפחות החטופים אין תמימות דעים, יש חלק שחושב כך ועושה אחרת, מישהו טרח מאוד לפלג ביניהן והוא הצליח. יש משפחות שחושבות שצריך להמשיך ויש משפחות שאומרות שצריך בחירות כי רק הן יביאו משא ומתן אמיתי שהיום לא מתקיים.

אז אין תשובה אחת, יש מלא סימני שאלות. לי אישית יש הרבה כאלה אבל אני חושבת שצריך לחפש פתרונות ולא לשמר מצב שהוכיח עצמו בשביעי באוקטובר שלא טוב. הבן שלי חצי שנה במילואים, מדברים על שייויון בנטל ובוא נהיה כולנו מתחת לאלונקה אז איפה כולם".

במידה וכן יגייסו חרדים ונראה מסות של מגויסים לא יישמעו זעקות הדתה בשל הדרישות שלהם שתהיינה בצבא? זוהרה: "כולנו יודעים שיש פה המון ישראבלוף, הרבה מאוד חרדים לא נמצאים בישיבות ועובדים בשחור וגם הצעירים וגם הבוגרים עם המשפחות.

בואו נתחיל קודם כל בצו, הבן שלי לא התגייס בהסכמה, לא שאלו אותו בגיל 18 או 26 אמרו לו עכשיו והוא הלך, די עם הגמישות הזו. גם החברה החרדית חייבת להבין שאם הם לא ייכנסו מתחת לאלונקה של השירות והעבודה לטובת הכלכלה והחברה הישראלית אין להם ולנו עתיד.

בברוקלין, בניו יורק, בניו ג'רזי הם עובדים ולומדים. ילד שהולך לצבא ולומד רפואה הוא פחות? הוא עושה גם וגם ואני בטוחה שגם הם יכולים. היו לנו קשרים עם רבנים ושאלנו אותם למה אתם לא מסכימים שהם ילכו, הם ענו לנו שהם מפחדים מיציאה בשאלה.

שאני גייסתי את הבן שלי לא פחדתי שיקרה לו משהו רע ושיתקלקל כי ידעתי שהחינוך מהבית שלנו הוא טוב. אם אתם סומכים על החינוך שלהם אז שחררו אותם. זה כל התורה".

במידה ויהיו בחירות ונתניהו ינצח נראה מפגינים ברחובות? "אינני נביאה ומקווה שזה לא יקרה, אני חושבת שמי שהרס ומשמר ממשלה כל כך כהניסטית, משיחיסטית ומפלגת אין לו זכות להמשיך ולבנות. הוא צריך להגיד 'הייתי, שלום, אני הולך' שיבואו הבאים אחריי לתקן'.

אני לא רוצה להגיד לך מה היה עושה ראש ממשלת יפן שבמשמרת שלו היו קורה השבעה באוקטובר. זה לא יאומן שהוא ממשיך לשבת על הכיסא. הילדים שלנו בצבא והילד שלו במיאמי.ועכשיו הכנסת יוצאת לפגרה, הדעת שלנו לא תופסת את זה, זה לא עניין של שמאל וימין. הדעת וההיגיון הבריא לא תופס איך ממשלה במצב הזה יכולה לצאת לפגרה".

הכנסת יוצאת לפגרה, אך האם יש טענות כלפי לפיד וסיעתו, הם גם חברי כנסת? זוהרה: "נכון אבל לא הם אלו שהצביעו בשש קולות של חברי כנסת שהצביעו לצאת לפגרה, זאת בעיניי שערורייה. שערורייה שיעמדו בראי ויסתכלו על החטופים, אנשי המילואים שהעסקים שלהם נהרסים, ההורים שלא ישנים בלילה, קצת מצפון, זה המינימום שאוכל לצפות מהממשלה"