שר הביטחון יואב גלנט קיים היום (ראשון) הערכת מצב באוגדה 98 וציין כי פעילים בכירים בחמאס מסגירים את עצמם: הארגון מתפרק מבפנים והמחבלים לא יכולים לעמוד בלחץ״.

במהלך ביקורו באוגדה, קיבל גלנט סקירה ממפקד האוגדה תת-אלוף דן גולדפוס על המאמצים המבצעיים והמידע הרב שנאסף בשטח ומהמחבלים שנתפסים על ידי הכוחות. בהמשך, שוחח שר הביטחון עם צוות של לוחמים ולוחמות מיחידת רוכב שמיים והביע בפניהם את הערכתו על פעולתם המדויקת המסייעת לכוחות המתמרנים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

גלנט באוגדה 98 (צילום: אלעד מלכה)

בסיום הערכת המצב אמר שר הביטחון: "ביקרתי הבוקר במפקדת אוגדה 98, פגשתי את הלוחמים והמפקדים, שוחחתי עם הלוחמות והלוחמים ביחידת 'רוכב שמים' שמביאים מודיעין מאוד מדויק אל הכוחות. בשבוע-שבועיים האחרונים יש מאות מחבלים שנפלו בשבי ומה שהם אומרים על מה שקרה להם מספר את כל הסיפור".

לדבריו: "הם אומרים שהחמאס מתמוטט מבפנים, המחירים שהם משלמים מאוד כבדים, המחבלים עצמם מעידים שהם לא יכולים לשאת יותר בעומס הזה".

להגיע לתוצאה בכל הרצועה, גלנט (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

"נמשיך עד שנגיע לתוצאה בכל רחבי הרצועה"

גלנט המשיך והדגיש את פעולות החיסול ברחבי הרצועה: ״אנחנו הולכים ומחסלים את כל מי שהיה מעורב באירועי ה-7.10 – את הזוטרים, את הבכירים והבכירים מאוד שהיו בתוך השטח או שנתנו הוראות. אנחנו נמשיך בפעולה הזאת עד שנגיע למלוא התוצאות על כל המחבלים בכל רחבי רצועת עזה.

עוד ציין כי: "בימים האחרונים אנחנו רואים גם התקדמות מאוד גדולה, גם במחבלים בשטח וגם במפקדים יותר בכירים ואפילו בכירים מאוד".