יו״ר הימין הממלכתי, ח״כ גדעון סער, שפרש מהממשלה תוקף את התנהלותה במלחמה ובשחרור החטופים, כאשר לדבריו: ״נושא המתווה לשחרור החטופים תקוע בדיוק מאותה סיבה שהכל תקוע: חודשים ארוכים שבהם הוחלש הלחץ הצבאי על חמאס".

לדברי סער: "חמאס לא מרגיש בלחץ להגיע למתווה חדש, כי לא מופעל עליו לחץ משמעותי. המשך מלחמה ארוכה, שבלונית ואיטית לא תביא אותו לשם. במצב דברים זה מרשה לעצמו החמאס לתבוע בעצם את חזרתו לצפון הרצועה ושיקום כוחו (השלטוני והצבאי) שם. האמת העגומה היא שללא סיום הדשדוש ושינוי כיוון במלחמה – ישראל צועדת להפסד בה."

אתמול (ש') ערכו חלק ממשפחות החטופים הצהרה מחוץ לקריה בתל אביב, במהלכה האשימו את ראש הממשלה נתניהו כי הוא מכשיל עסקאות לשחרור החטופים ומערב בכך שיקולים פוליטיים. אילה מצגר, כלתו של החטוף יורם מצגר אמרה: "ראינו איך נתניהו מטרפד שוב ושוב עסקה לשחרור חטופים, מעכב דיוני קבינט, דוחה דיונים, מקשיח עמדות ואז מונע מהמשלחת לנסוע ומצמצם את המנדט. הוא המכשול לעסקה".

"התנהלות נתניהו היא בלתי נתפסת, היא פשע" נאמר בהצהרה שנערכה. "לא נותרה לנו ברירה. אנחנו נפעל להחלפתך המיידית – זו הדרך המהירה ביותר להבטיח עסקה".