בעקבות קריאתן של מספר משפחות חטופים לפרישתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, והצהרתן כי יפעלו להפלתו, בפורום "תקווה", המאגד משפחות חטופים מתנערים מהדברים ואומרים כי חלק משמעותי ממשפחות החטופים אינו מזדהה עם הפעילות של המטה.

בהודעה מטעם הפורום נמסר: "פורום תקווה המאגד משפחות חטופים דורש מכל כלי התקשורת והעיתונאים שמדברים על ההפגנות והפעילות של משפחות חטופים להפסיק להגיד משפחות החטופים אלא לומר לומר "משפחות של חטופים".

בפורום מבהירים כי "מספר משמעותי של משפחות חטופים המומים מהפעילות הפוליטית שבחרו משפחות חטופים לפעול החל מהערב".

משפחות חטופים ערכו הערב (ש') הצהרה מחוץ לקריה בתל אביב, במהלכה האשימו את ראש הממשלה נתניהו כי הוא מכשיל עסקאות לשחרור החטופים ומערב בכך שיקולים פוליטיים.

אילה מצגר, כלתו של החטוף יורם מצגר אמרה: "ראינו איך נתניהו מטרפד שוב ושוב עסקה לשחרור חטופים, מעכב דיוני קבינט, דוחה דיונים, מקשיח עמדות ואז מונע מהמשלחת לנסוע ומצמצם את המנדט. הוא המכשול לעסקה".

"התנהלות נתניהו היא בלתי נתפסת, היא פשע" נאמר בהצהרה שנערכה. "לא נותרה לנו ברירה. אנחנו נפעל להחלפתך המיידית – זו הדרך המהירה ביותר להבטיח עסקה".

עוד אמרה מצגר: "השבוע נתניהו הכריז שינהל את המו"מ לבד בעצמו. זה נראה לכם הגיוני שההחלטות יתקבלו על ידי בן אדם אחד? כולנו ראינו כיצד האינטרס האישי הפוליטי שלו מניע אותו בקבלת ההחלטות. הקואליציה שלו מובילה קמפיין רעל נגד נגד משפחות החטופים. זה כישלון מוחלט ומכוון, ולמי שיאמר שהוא אישר למשלחת לנסוע עם מרחב בפעולה אנחנו נגיד שזה לא עובד עלינו".