מבזקים
סרוגים

סקר מנדטים: סער יכול לחייך; סמוטריץ' בצרות

על פי סקר מנדטים חדש, הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' ממשיכה לדשדש מתחת לאחוז החסימה. גדעון סער מצליח לעבור, וגנץ מאבד גובה

י"ט אדר ב' התשפ"ד
סקר מנדטים: סער יכול לחייך; סמוטריץ' בצרות
סקר מנדטים: סער יכול לחייך; סמוטריץ' בצרות צילום: (צילום: גלעד קוורלצ'יק)

סקר מנדטים חדש שנערך על ידי לזר מחקרים עבור העיתון 'מעריב', מציג כי גם השבוע המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ מאבד מנדטים יקרים, בעוד גדעון סער מצליח להתאושש. הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' לא עוברת את אחוז החסימה.

על פי הסקר, לו היו נערכות היום בחירות חדשות לכנסת, מפת חלוקת המנדטים הייתה נראית כך: המחנה הממלכתי 33 מנדטים (35 בסקר הקודם), הליכוד 19 (17), יש עתיד 12 (12), ש”ס 10 (10), ישראל ביתנו 10 (10), עוצמה יהודית 10 (10), יהדות התורה 7 (6), חד"ש־תע"ל 5 (5), רע”ם 5 (5), מרצ 5 (5), הימין הממלכתי בראשות גדעון סער – 4 (0).

הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ’ (2.9%), העבודה (2.4%) ובל”ד (2%) אינן עוברות את אחוז החסימה. על פי החלוקה לגושים: הקואליציה – 46. האופוזיציה – 74.

בצלאל סמוטריץ' גדעון סער סקר סקר מנדטים