מבזקים
סרוגים

דרעי על החלטת בג"ץ: התעמרות חסרת תקדים

יושב ראש מפלגת ש"ס התייחס להחלטת בג"ץ להפסיק את העברת התקציבים לישיבות החרדיות ואמר כי זו "אות קין והתעמרות חסרת תקדים בלומדי התורה"

יהודה קליין | חדשות סרוגים
י"ח אדר ב' התשפ"ד
דרעי על החלטת בג"ץ: התעמרות חסרת תקדים
דרעי על החלטת בג"ץ: התעמרות חסרת תקדים צילום: צילום: יונתן זינדל/פלאש90

יו״ר ש״ס אריה דרעי הגיב לצו הביניים שהוציא בית המשפט העליון לפיו יופסקו התקציבים לישיבות החרדיות שתלמידיהם לא יתגייסו לצבא: בג"ץ מתעמר בלומדי התורה.

בדברים שמסר דרעי נאמר: "צו הביניים שנתן בג״צ לשלילה מיידית של תקציבי הישיבות הוא אות קין והתעמרות חסרת תקדים בלומדי התורה במדינת היהודים. דווקא בימים בהם עם ישראל זקוק לרחמי שמיים בדרום ובצפון, בג״צ מוביל גישה פוגענית כלפי לומדי התורה שעליהם עומד העולם. ש״ס תמשיך להיאבק על זכותם של תלמידי הישיבות לשקוד על התורה ותבחן את צעדיה".

בנוסף, בריאיון לאבי מימרן ברדיו קול חי אמר דרעי כי מה שיקרה עכשיו זה, שגם חרדים שכן הלכו לצבא וכן התחילו להתגייס, רואים עכשיו את המלחמה בעולם התורה, והם יגידו, אם זה ככה, אני לא הולך לצבא. לשאלה האם יפרשו מהממשלה ענה, כי יתייעצו עם הרבנים, "לא בטוח שניתן למי שמתנכלים לנו את המתנה בפירוק הממשלה".

אריה דרעי בג"ץ בית המשפט העליון גיוס חרדים חוק הגיוס