בג"ץ ידון מחר (רביעי) בעתירתה של משפחת שמריז שמבקשת להכיר בבנם החטוף אלון ז"ל שנהרג בשוגג מירי כוחותינו בתוך עזה, בתור חלל צה"ל.
דיון יתקיים בהרכב של שלושה שופטים – מ"מ נשיא בית המשפט העליון עוזי פוגלמן, השופט דוד מינץ והשופט אלכס שטיין.
העתירה הוגשה לאחר שצה"ל סרב לבקשת המשפחה בנושא, וגם בתשובתה לבג"ץ עמדה המדינה על סירובה להכיר באלון כחלל צה"ל.
בתגובה, מסרה המשפחה: "עמדת המדינה מקוממת ואינה משקפת את המציאות, בלשון המעטה. התנהלות המדינה קשת לב ומעוררת תחושה קשה של אפליה ושרירותיות בהחלטות".
אבי לולו שמריז, אביו של אלון אמר לקראת הדיון: "מבחינתנו מדובר בעתירת אין ברירה. לא רצינו לעמוד בבית המשפט נגד צה"ל אבל המאבק שלנו למען אלון צודק ומוסרי. לאור החיבוק שקיבלנו מהציבור ואות ההכרה בגבורתו של אלון מנשיא המדינה, קיווינו שצה"ל יסכים בכל זאת להכיר באלון כחלל צה"ל וכך ישחרר אותנו מהעול של הגשת בג"צ כנגדו. אנו תקווה שבית המשפט יעניק לנו סעד בהקדם וכך נביא סוף סוף את אלון למנוחת עולמים בבית קברות צבאי, כחלל צה"ל".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
בחור גיבור
כמה חבל
15:33 26.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוטי
מדינה לא יכולה להתנהל ככה...תוך זילות של כוחות הבטחון
15:23 26.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר