ההשתמטות החרדית תימשך

הממשלה הניחה את טיוטת חוק הגיוס: פטור עד גיל 35

הממשלה הניחה את חוק הגיוס החדש. ההשתמטות החרדית מגיוס תימשך, והם יידרשו לשהות בישיבה עד גיל 35 או להתגייס. במחנה הממלכתי כבר הודיעו שיתנגדו

הממשלה הניחה את טיוטת חוק הגיוס: פטור עד גיל 35
צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

סאגת חוק הגיוס מגיעה לשיא. הממשלה הניחה הצעת מחליטים לגבי חוק הגיוס, לפיו השבוע תונח הצעת חוק גיוס חדשה והליך החקיקה יושלם עד סוף חודש יוני.

בתקופת הביניים משרד הביטחון יונחה שלא לגייס בחורי ישיבות ומאידך לא לאפשר דחיות גיוס לבחורי ישיבות חדשים.

לפי החוק, הפטור מגיוס לתלמידי ישיבות חרדיים יימשך, אך הם יידרשו להישאר בישיבה עד גיל 35! ולא עד גיל 26 כפי החוק היום, או אפילו 22 כפי שהוצע על ידי כמה גורמים.

העלאת גיל הפטור, נועדה לתמרץ חרדים שאינם לומדים, להתגייס כדי לאפשר להם לעבוד בגיל מוקדם יותר.

לירן וינשטיין

המחנה הממלכתי: הפצע של חוסר השותפות בנטל מדמם מדי

במחנה הממלכתי כבר הודיעו כי יתנגדו למהלך, ובכך הם יצטרפו לשר הביטחון יואב גלנט שהודיע כי יתנגד כל עוד כל חברי הממשלה לא יתמכו בחוק. השר חילי טרופר הודיע: "כששולחים שוב המוני צווי 8 לישראלים שרק חזרו משירות ממושך וכשהלוחמים הצעירים לא משתחררים גם אחרי חודשים ארוכים בעזה, לא מספיקות רק מילים יפות על הידברות, ערבות הדדית, אהבת ישראל ואחדות.

הפצע של חוסר השותפות בנטל מדמם מדי, מכדי שאפשר יהיה לחבוש אותו במילים יפות. זהו זמן למעשים. אנחנו נתמוך רק בהחלטה ובחוק שיביאו שינוי אמיתי".

תגובות

40
26
שיקלי? דיכטר? סעדה? קיש? תצביעו נגד צהל
24.03.24

הילדים שלכם יראו

1
צורי
24.03.24

ממשלה מנוולת תומכת במשתמטים מנוולים הממשלה משתוללת על טויוטות לבנות וממשיכה במסע ההרס שלה.

25
איפה הציונות הדתית
24.03.24

איפה הציונות הדתית שתתנגד לתועבה והיריקה בפרצוף

1
אחת
25.03.24

הציונות הדתית בכיס של המושחת מרחוב עזה הציונות הדתית משמש כסחבה לפשעי נתניהו וחוק הגיוס הוא פשע נוסף

24
יעל
24.03.24

הליכוד זו מפלגה מושחתת ומיותרת שבקרוב תעבור מהעולם