איריס חיים שבנה יותם ז"ל נחטף לעזה ונהרג בשוגג על ידי כוחתינו במהלך ניסיון בריחה השבי, דיברה היום (ראשון) על חגיגת פורים בצל האבל והקושי ויצאה במסר עוצמתי במיוחד.
"היינו על סף השמדה מה לא נציין את זה?"
חיים התראיינה לינון מגל, ברק סרי ויאיר ניצני ברדיו 103FM ודיברה כאמור על הקושי לחגוג את החג השמח בצל האבל והמלחמה: "זה יום מאוד מורכב, חג של שמחה, קמתי ושאלתי את עצמי 'מאיפה מגייסים את השמחה הזאת שאנחנו מצטווים אליה?' זאת שאלה מורכבת והתשובה היא כנראה עוד יותר מורכבת כשיש כל כך הרבה צער וכאב, לא רק אצלי באופן פרטי, אלא אצל כולנו".
"היציאה הזאת לרחובות ולשמחה הזאת זה כמו שעושים ליל סדר בעיניי. מה זה פורים? זו לא רק ההילולה והשמחה והשתייה, אנחנו בעצם מתזכרים את עצמנו על זה שמה קרה לנו בתקופה ההיא, אנחנו היינו על סף השמדה. זה עוד סיפור קשה מאוד של העם היהודי, זה כמו פסח וזה כמו יום השואה וכמו יום הזיכרון מה? לא נציין אותו?".

"לכולם יש מישהו שנהרג, אף אחד לא באמת שמח"
האם השכולה המשיכה והסבירה: "אני חושבת שזו איזושהי מסורת שאנחנו מקיימים אותה למען משהו. אני לא מאמינה שמי שיוצא היום לרחובות, לפחות אנשים מבוגרים, לכולם יש מישהו שנהרג או מישהו שנלחם עכשיו. אף אחד לא באמת שמח. אני רואה את זה כעוד משהו שמקיים מסורת ובתוך ליבותיהם של אנשים, הם מגייסים היום את היכולת הזאת כביכול לעשות את השמחה".

לסיכום הדגישה איריס את המסר המחזק ואמרה: "צריך קודם כל לקיים את כל הדברים כמו שהם כי זאת המסורת שלנו וזה החוזק שלנו. החוזק שלנו זה בהמשך החיים פה, אפשר לציין את זה שהיום אנחנו עושים עדלאידע בצל האירוע, ליד האירוע, אנחנו לא שוכחים כל הזמן לציין את זה. אומרים, 'מה, שכחו אותנו? שכחו את המשפחות?' לא, אף אחד לא שוכח. אני בוודאות על זה, אף אחד לא שוכח ותמיד יהיה מקום להגיד 'בגלל העדלאידע קשה לנו יותר', אבל הקושי הוא קיים, זה לא בגלל אף אחד. יש קושי, אבל יחד איתו אנחנו ממשיכים ולא מוותרים. אני כן בעד להמשיך".

מה דעתך בנושא?
15 תגובות
0 דיונים
רפי.א
אישה מהממת ראויה להערצה
23:00 26.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אמא
אישה מדהימה!! איזה עוצמות!! כל הכבוד לה, בזכות אנשים כמוה אנחנו ראויים לחיות פה
21:57 25.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שרון פרח
אסתר המלכה של ימנו
19:16 25.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טל
אישה נדירה
19:14 25.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רפאל
האישה איריס חיים "נכס" ממש לעם ישראל יש הרבה ללמוד מדבריה
12:50 25.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
אשה מדהימהההה
00:24 25.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מעריכים ממש
אשת אמונה
22:28 24.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בן נתנאל
תותחית , ❤️❤️????
22:21 24.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
אישה מדהימה
17:51 24.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רחל האוז
אישה נדירה, כמה טוב שאת יכולה לעשות לנו סדר איך להתנהג נוכח המצב הלא פשוט. גדלות נפש ממש
17:25 24.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר