ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (שישי) עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, שהגיע לביקור מדיני נוסף בישראל. במהלך הפגישה נתניהו התייחס לסוגיית התקיפה הצבאית ברפיח, זאת בעקבות הביקורת בקרב חברי ממשל ביידן על המצב ההומניטרי ברצועת עזה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: לשכת ראש הממשלה)

נפגשתי היום עם מזכיר המדינה בלינקן. אמרתי לו שאני מאוד מעריך את העובדה שיותר מחמישה חודשים אנחנו עומדים יחד במלחמה נגד החמאס" אמר נתניהו בתום הפגישה. "אמרתי לו גם שאנחנו מכירים בצורך לפנות את האוכלוסייה האזרחית מאזורי המלחמה וכמובן לדאוג גם לצרכים ההומניטריים ואנחנו פועלים לשם כך".

עם זאת, נתניהו הבהיר כי "גם אמרתי שאין לנו דרך לנצח את החמאס בלי להיכנס לרפיח ולחסל את שארית הגדודים שם. ואמרתי לו שאני מקווה שנעשה זאת בתמיכה של ארה״ב, אבל אם נצטרך – נעשה זאת לבד".