העיתון הקנדי La Presse היוצא לאור במונטריאול הציג השבוע קריקטורה בה נראה ראש הממשלה בנימין נתניהו כערפד מוצץ דם. התמונה שהוצגה בעיתון צוירה על ידי הקריקטוריסט הקנדי סרז' צ'פלו. הוא הציג את נתניהו בתור 'נוספרטו', דמותו של סרט אילם גרמני משנת 1922 על ערפד מוצץ דם. בתחתית התמונה נכתב "בדרך לרפיח".

הקריקטורה גרמה לזעזוע רב בקרב חברי הקהילה היהודית במדינה. בארגון בני ברית קנדה הגיבו וציינו כי מדובר באנטישמיות בלתי נסלחת. אתמול בשעות הצהרים מערכת העיתון הביעה התנצלות.

ראש ממשלת קנדה גינה את הקריקטורה ואמר כי "לה פרס" צדקה בהתנצלות, אך מעולם לא היה צריך לפרסם את הקריקטורה מלכתחילה", ציין . לדבריו: "זה בלתי מתקבל על הדעת להחזיר טירופים אנטישמיים ורמיזות כאלה. זה לא הולם ובדיוק הדבר הלא נכון לעשות בזמנים האלה."