לצאת הצום: מתכון לפיצה ביתית קלאסית וטעימה
מחפשים מנה מקורית וטעימה לאכול אחרי הצום? ארגנו לכם מתכון לפיצה קלאסית שתוכלו להכין בעצמכם בבית בגודל של 4 פיצות אישיות

רבים נוהגים לשבור את הצום עם כוס תה וחתיכת עוגה מתוקה, ושוכחים כי לאחר מכן צריך לאכול גם ארוחת ערב. אז בשביל שלא תשכחו ותתארגנו על ארוחת ערב רצינית לאחר הצום, הנה מתכון לפיצה קלאסית שתוכלו להכין בבית. המתכון מתאים ל-4 פיצות אישיות.
שימו לב כי אפשר להכין את המתכון גם כשלא צמים, וגם לא בפורים, אלא סתם כשרעבים או כשרוצים להתפנק בבית או מתעצלים להכין ארוחת ערב.
מתכון לפיצה – מרכיבים
לבצק:
500 גרם קמח לפיצה
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 שקית שמרים יבשים (10 גרם)
1/3 כוס מים
1 ו-1/4 כוסות מים פושרים
1/3 כוס שמן זית.
לרוטב עגבניות
3 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
1 וחצי כוסות עגבניות מרוסקות
2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
1 כף סוכר
מלח לפי הטעם
לציפוי
½ קילו מוצרלה מגוררת (אם רוצים אפשר לשלב גם עם כדורי מוצרלה רכה)
עליי אורגנו
עליי בזיליקום
מעט שמן זית
מתכון לפיצה – אופן ההכנה
בקערת מיקסר גדולה לשים את כל החומרים של הבצק במשך כ-20 דקות במהירות נמוכה לבצק רך ואחיד. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים דקה נוספת. מכסים ומתפיחים בטמפרטורת החדש למשך כשעתיים, לא פחות.
לרוטב, מחממים במחבת שמן זית ומזהיבים את קוביות הבצל ופרוסות השום. מוסיפים את העגבניות והסוכר, מתבלים במלח ומבשלים כ-7 דקות על אש נמוכה. מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
מחלקים את בצק הפיצה לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק ועגול. מניחים כל עיגול על תבנית פיצה ייעודית, מורחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות, מסדרים תערובת של מוצרלה יבשה ופיסות מוצרלה רכה ומתבלים במעט שמן זית ועליי אורגנו.
מחממים בתנור בחום הגבוה ביותר, 250-300 מעלות (אם יש לכם אבן שמוט או משטח פאסט אנד קראסט מומלץ להשתמש בו), ואופים כ-15 דקות עד ששולי הבצק משחימים. מוציאים מהתנור ומפזרים עליי בזיליקום.
==
המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו