חדשות בעולם

נשיאת בית הדין בהאג: משוכנעת שפוטין יעמוד לדין

ברקע המלחמה באוקראינה, טומוקו אקאנה הנשיאה החדשה של בית הדין הבינלאומי בהאג ציינה כי היא משוכנעת שהנשיא ולדימיר פוטין יעמוד לדין על פשעי מלחמה

בית הדין בהאג
בית הדין בהאג | צילום: DCStockPhotography / Shutterstock

נשיאת בית הדין החדשה של האג טומוקו אקאנה משוכנת כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין יעמוד לדין על פשעי מלחמה באוקראינה. כך דיווחה הבוקר (רביעי) סוכנות הידיעות קיודו שביפן.

בדבריה ציינה, "נקמת השמים היא איטית אבל בטוחה", רמז לכך שפוטין יקבל בסופו של דבר את שמגיע לו.

אקאנה דחתה את הביקורת מצד מוסקבה בנוגע להוצאת צו מעצר נגד פוטין החל במדינות החברות בחוקת רומא: "כל עוד יש ראיות ויש צורך, אנחנו חייבים להוציא את הצו, בלי קשר לנסיבות או לרקע הפוליטי", ציינה.

מוקדם יותר פורסם כי נשיאה של צרפת, עמנואל מקרון, הביע את רצונו לשלוח חיילים של נאט"ו לאוקראינה כדי לעזור במלחמה נגד רוסיה. בראיון לעיתון le parisien היוצא לאור בצרפת אמר מקרון כי "שליחת חיילים לאדמת אוקראינה היא אחד התרחישים אליהם היינו צריכים להתכונן", אמר.

לדבריו: "זו תהיה טעות, טעות, לא לעשות את זה. אני גם משוכנע שבחלק מהתרחישים האלה, כל מי שיכול עם המודל שלו, ייקח את האחריות שלו" מאמין נשיא צרפת. יתכן שבשלב מסויים, ואני לא רוצה בכך, נזדקק למבצע ביבשה, ולצרפת יש עוצמה לעשות זאת".

יהודית לזרוביץ'

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות