יום הפאי הבינלאומי: כך תחגגו ותכינו בעצמכם - סרוגים

יום הפאי הבינלאומי: כך תחגגו ותכינו בעצמכם

יום הפאי הבינלאומי הפך בשנים האחרונות מציון הערך המתמטי לחגיגת אפייה של ממש | כך תוכלו לציין את החג ולהנות מפאי לימון טעים

author-image
יום הפאי הבינלאומי: כך תחגגו ותכינו בעצמכם
  (צילום: שאטרסטוק)

במדינות מסוימות בעולם, ובעיקר בארצות הברית, נוהגים לכתוב את התאריך הלועזי כך שהחודש מופיע לפני הימים, בשונה מבארץ. התאריך של היום (חמישי) נרשם בצורה 3.14 (ה-14 במרץ), שמזכיר את הקירוב בן שלוש הספרות לערך המתמטי פאי: 3.14, ולכן ברחבי העולם חוגגים היום את "יום הפאי הבינלאומי".

אז למרות שמדובר בערך מתמטי, נהוג לציין את היום המיוחד על ידי אכילת מאפה פאי, והמחמירים בנושא אף חוגגים את החג בשעה 1:59 אחר הצהריים, כיוון שאלו הספרות הממשיכות את הערך (3.14159).

אם גם אתם רוצים לציין את החג, אבל פחות בקטע של מתמטיקה, כך תכינו בעצמכם פאי לימון שלא דורש אפילו להפעיל את התנור.

פאי לימון ללא אפייה

מרכיבים:

לקלתית:

250 גר' גרנולה

חצי כפית מלח

70 גר' מרגרינה מומסת

(צילום: Teka Studio)

למלית:

400 מ"ל חלב קוקוס

40 גרם סירופ אגבה

60 גרם מיץ לימון

2 גרם אגר אגר

קורט אבקת וניל

גרידת לימון

להגשה (אופציונלי): תותים, פטל ואוכמניות

הוראות הכנה:

במעבד מזון, מרסקים את הגרנולה ןמוסיפים מלח ומרגרינה. מערבבים היטב, יוצקים לתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ ומהדקים לתחתית התבנית. בסיר, מערבבים את כל מרכיבי המלית למעט מיץ הלימון ומביאים לרתיחה במשך כמה דקות, תוך כדי ערבוב.

מסירים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. יוצקים את המלית מעל תחתית הגרנולה ומוודאים שהיא מכסה את כל תחתית הגרנולה בצורה שווה. מקררים במשך כמה שעות במקרר ולפני ההגשה מעטרים בפירות.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו