מבזקים
סרוגים

פוטין: "לא פוסל שימוש בנשק גרעיני"

נשיאה של רוסיה ציין כי מוסקבה לא פוסלת שימוש בנשק גרעיני אם תזהה איום כלפיה. בראיון לתקשורת הרוסית אמר פוטין כי הוא מוכן למשא ומתן בתמורה לערבויות מצד מדינות המערב

ג' אדר ב' התשפ"ד
פוטין: "לא פוסל שימוש בנשק גרעיני"
פוטין: "לא פוסל שימוש בנשק גרעיני" צילום: ממשיך להתגרות במערב (צילום: Frederic Legrand - COMEO, shutterstock)

על רקע המתיחות בין רוסיה למערב סביב המלחמה באוקראינה, הנשיא ולדימיר פוטין ציין הבוקר (רביעי) כי מדינתו לא פוסלת שימוש בנשק גרעיני במידה ויזהה איום על מוסקבה. את הדברים אמר לרשת הטלוווזיה הממלכתית הרוסית, כך פרסמה רשת הסוכנויות AP.

בדבריו ציין פוטין כי הוא מקווה שארה"ב תמנע כל הסלמה שעלולה לעורר מלחמה גרעינית, אך הדגיש כי הכוחות הגרעיניים של רוסיה מוכנים לכך. נשיאה של רוסיה נשאל בראיון האם אי פעם שקל שימוש בנשק גרעיני נגד אוקראינה, פוטין השיב כי לא היה בזה כל צורך.

כמו כן, הדגיש כי יוכל לצלוח את מטרותיה של רוסיה במלחמה מול האוקראינים וציין כי מוכן למו"מ בתמורה לערבויות.

 

אוקראינה ולדימיר פוטין נשק גרעיני רוסיה