עם תעודת כשרות: המאפייה הפופולרית בברלין מגיעה לישראל
אחת המאפיות המפורסמות בגרמניה, "צייט פור ברוט", עושה עלייה לארץ ופותחת את הסניף הראשון שלה בישראל | וכן, הכל כשר

כמעט מיום היווסדה, לפני כחמש עשרה שנים, Zeit fur Brot ("זמן ללחם") נודעה כנקודת עצירה חובה לחובבי הפחמימות בגרמניה: גן עדן של לחמים, מאפים ועוגת שמרים הנאפים לנגד עיני המבקרים מבעד לקיר זכוכית עצום. בימים אלה, לאחר חמישה עשר סניפים שנפתחו ברחבי גרמניה, יוצאת המאפיה לראשונה מגבולות המדינה ופותחת סניף ראשון וכשר בתל אביב.
הרעיון לפתוח את הסניף התל אביבי היה של יוצאת עולם ההייטק דליה ישראלי, שעצירה מקרית בבית הקפה בברלין הביאה אותה לחזור למקום שוב ושוב במהלך אותו ביקור. בשיתוף פעולה עם דירק שטייגר, ממקימיי ובעלי המאפייה המקורית, הם הביאו את המאפייה לארץ.
"צייט פור ברוט" ידועה במבחר לחמיה המסורתיים, מוקפדים ואיכותיים, תולדה של תהליך אפייה איטי ומבוקר (ומכאן מקור השם "זמן ללחם") ולחמניות גרמניות עשירות שאינן מוכרות לחיך הישראלי. אחת מגולות הכותרת של המאפיה היא ה"שנקה" (חילזון בגרמנית), עוגת שמרים תפוחה וגבוהה בשלל מילויים שיוצאת במגש מתכת מלבני חם היישר מהתנור אל הוויטרינה.
כל דברי המאפה מוכנים מראשיתם ועד סופם במלאכת יד במקום, תוך שימוש ברכיבים אורגניים כשרים, והמקום בהשגחת רבנות תל אביב.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו