קבוצה של מהגרים מסוריה ואפגניסטן נעצרה לאחר שתיכננה לפגוע במטרות ישראליות ויהודיות באירופה כך דווח הבוקר (שלישי) בעיתון הוול סטריט ג'ורנל.

על פי הדיווח, קבוצת המהגרים נעצרה בחודש דצמבר האחרון באוסטריה כשעל מכשירי הטלפון שלהם נמצאו תמונות של מטרות ישראליות ויהודיות ברחבי אירופה. בנוסף, תפסה המשטרה נשק ותחמושת כולל רובי סער ואקדחים מסוג קלצ'ניקוב. כמו כן, דווח שבברלין הרשויות סיכלו מספר ניסיונות לבצע פיגוע טרור מצד חשודים שהתחזו לפליטים.

רק בסוף השנה שעברה פתחה משטרת גרמניה בפשיטה כנגד מוסדות של ארגון הטרור חמאס במדינה במהלכה נעצרו ארבעה אנשים שקיבלו הוראה מחמאס לתקוף מטרות יהודיות בברלין ובמקומות אחרים באירופה.

וכאמור, אתמול נעצרו שלושה פלסטינים באיטליה בחשד לתכנון פיגוע התאבדות, נגד מטרות "צבאיות ואזרחיות", כך על פי הדיווחים. החשודים הם חלק מגדודי אל-אקצא שמוגדרים כארגון טרור באיחוד האירופי. עוד פורסם שישראל ביקשה את הסגרתם של אחד מהחשודים שנעצרו.