הפרשן לענייני ערבים של חדשות 13, צבי יחזקאלי, העניק היום פרשנות למלחמה בעזה ולהתנהלות של ארצות הברית בכל הנוגע לבלימת הפעולה הישראלית ברפיח ולהצנחת הסיוע ההומניטרי בעזה.

בראיון לרדיו 'גלי ישראל' אמר יחזקאלי: "האמריקאים תופסים פה צד עם האמירה של ביידן נגד פעולה ברפיח. האמריקנים בכותרת בעצם אומרים לישראל: 'אתם לא תגיעו לחיסול חמאס. אתם לא תיכנסו לרפיח ולא מעניין אותנו 134 חטופים שנמצאים ברפיח'. את האמריקאים מעניין הנראות של המלחמה הזו והם מתערבים ברגל גסה עם הסיוע ההומניטרי ועם זה שהם באים ואומרים – 'אסור לכם לבצע את הפעולה ברפיח'".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: דובר צה"ל)

יחזקאלי המשיך ואמר: "חברים, פעולה ברפיח היא הכרחית לסיום המבצע על פי המטרות שהוגדרו בשביעי לאוקטובר. בנוסף, העזתי שרואה חבילת סיוע הומניטרי מארה"ב פותח את החבילה ואומר 'האמריקאים מודים בזה שאני צודק'. על פי כללי המזרח התיכון הצד שצודק אף פעם לא נותן סיוע לצד שאינו צודק, ולכן כל מהלך כזה של הסיוע והקמת הנמל הצף הם טעות אסטרטגית גדולה של האמריקאים".