מבזקים
סרוגים

השב"כ הרוסי טוען: סיכלנו פיגוע דאע"ש בבית כנסת

כוחות ביטחון רוסיים פשוט על בית במדינה, וחיסלו חוליית טרור של דאע"ש שלפי טענת הרוסים תכננה לבצע פיגועים כנגד בתי כנסת ויהודים

יאיר אמר | חדשות סרוגים
כ"ז אדר א' התשפ"ד
השב"כ הרוסי טוען: סיכלנו פיגוע דאע"ש בבית כנסת
השב"כ הרוסי טוען: סיכלנו פיגוע דאע"ש בבית כנסת צילום: (צילום: שאטרסטוק)

שירות הביטחון הפנימי של רוסיה הודיע לפני זמן קצר, כי סיכל לטענתו תא טרור של דאע"ש שתכנן לבצע פיגוע נגד בית כנסת במדינה.

על פי תיעודים שפרסמו שירותי ביטחון הפנים הרוסיים, כוחות ביטחון ומשטרה פשטו על בית פרטי באזור פרברי מושלג, שם התגוררו חברי החוליה, שהיו חמושים במספר רובי קלצ'ניקוב וכמות גדולה של תחמושת.

בתיעוד שפורסם על ידי כוחות הביטחון הרוסיים ניתן לראות בנוסף, כי ככל הנראה במהלך הפשיטה על הבית חיסלו אנשי הביטחון הרוסיים את את אותם חברי חוליית דאע"ש.

פעולה ברפיח? הסנקציה ששוקל ביידן נגד ישראל
פעולה ברפיח? הסנקציה ששוקל ביידן נגד ישראלצילום: פעולה ברפיח? הסנקציה ששוקל ביידן נגד ישראל

אנשי הביטחון הרוסיים בזירה הסבירו כי לפני שפשוט על המבנה, הייתה להם סיבה קונקרטית להאמין כי תא זה מתכנן להוציא פיגוע כנגד בית כנסת במדינה.

דאע"ש פיגוע רוסיה