ניקיון בית החולים בעזה

זעם בעקבות חשיפת סרוגים: "טירוף משפיל"

לאחר שחשפנו אמש כי לוחמים מחטיבת הקומנדו נדרשו לנקות את בית החולים נאצר בחאן יונס והרגישו מושפלים מכך, הרשת סוערת והגולשים דורשים תשובות מצמרת צה"ל: "טירוף מוחלט"

גוטליב
גוטליב | צילום: טלי גוטליב (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

לוחמים מחטיבת הקומנדו נדרשו לנקות את בית החולים נאצר בחאן יונס, כך חשפנו אמש (ראשון) בסרוגים. הרשת געשה בעקבות הפרסום וקוראים רבים זעמו על הנהגת צה"ל שבחרה לשתף פעולה עם המהלך שסיכן את חייהם של הלוחמים.

האירוע הותיר תחושות קשות בקרב הלוחמים לאחר שנאלצו לעמול בשעה כשעה וחצי עם מגב ומטאטא על מנת לנקות את השטח ולפנות את הלכלוך שהותירו הפלסטינים, כך הם מספרים.

לירן וינשטיין, אריה יואלי

ח"כ טלי גוטליב כתבה: "עד כדי כך צמרת צה"ל לא מבינה את השפה של האוייב הטרוריסטי, עד שהיא מורידה פקודה לחיילי קומנדו לנקות את בית החולים בו שהו הלוחמים.לטאטא ולשטוף. לידיעת צמרת צה״ל האוייב לועג לנו ולחיילנו הגיבורים בגלל פקודות בזויות כאלה. מי הוגה את הטירוף המשפיל הזה?"

ח"כ לשעבר מיכאל בן ארי הגיב גם הוא לחשיפה וכתב: "מוסר מושחת".

"יש לנו רמטכ"ל מטורלל וצמרת צה"ל תבוסתנית – בחיים לא ננצח ככה", כתב אחד הגולשים. "אני פשוט בהלם ממה שקראתי פשוט בהלם. קראתי פעמיים ולא האמנתי מה שקראתי, זה לא הצבא שאני מכיר ככה להשפיל את יחידת העלית שלנו כאילו לא מספיק הושפלנו", כתב גולש נוסף.

כזכור, העניין לא הסתכם בניקיון בית החולים, אלא במקרה אחר מספרים החיילים, הם נדרשו לפרוק משאית סיוע שהכניס צה"ל לעזה לאחר שהמשאיות האחרות נחסמו בכרם שלום על ידי מפגינים.

תגובות

17
15
מפוכחת
04.03.24

הצבא איבד את זה

1
בוחן מציאות
04.03.24

בתור איש שמאל בתור איש שמאל (לא קיצוני) אני נדהם מן הפקודה המוזרה הזאת. פשוט מוגזם.

14
יהודיה עצובה
04.03.24

הוא לא איבד עכשיו הוא איבד את זה מזמןןןןן כמו הממשלה שאיבדה את הכבוד הלאומי מזמןןןן ממשיכים להתרפס לפני השוחטים המוסלמים.

13
דטלי
04.03.24

מן הדין הבינלאומי מותר להפציץ אפילו בית חולים אם הוא משמש לפעילות חבלנית