חוגגים עצמאות בצל המלחמה: הפקת טקס המשואות המסורתי שיתקיים בהר הרצל קורמת עור וגידים בימים אלו. השנה, יום הולדתה ה-76 של המדינה, הטקס נושאו בחובו משמעות אדירה לאור אירועי השבעה באוקטובר, ורשימה של אמנים מהשורה הראשונה צפויים להשתתף בו: עומר אדם, חנן בן ארי ויובל דיין כבר אישרו את השתתפותם.
האירוע המסורתי יתנהל השנה באופן רגיש במיוחד. ביום הזיכרון הנוכחי צפויות להתאחד עם יקיריהן אלפי משפחות שהצטרפו לרשימת השכול והמעבר החד מאבל לשמחה יהיה צורב וקשה במיוחד עבור החברה הישראלית שספגה אבדות רבות. הממונה על האירועים יזמה הדלקתן של 12 משואות שבאופן חריג יצאו מהר הרצל ויודלקו ברחבי הארץ: בקיבוצים, בישובים, במושבים, בערים, באתר המסיבה ברעים ובבסיס צה"ל, שספגו אבדות בשבת השחורה.
הדלקת המשואות תעמוד בסימן גבורה ישראלית ותכלול אנשים עם סיפורים אישיים מיוחדים, כולל חטופים ששוחררו, רבש"צים שהגנו בגופם על היישובים שלהם ונציגים של הכוחות המיוחדים.
הטקס מתוכנן כך שחלקו הראשון יעסוק בזכרם של הנופלים והוא יתחיל בשעה 19:00 ולא בשעה 19:45 כבכול שנה. אירוע המעבר יתנהל תוך חידוד המסר כי המיתוס של "משואה לתקומה" עודנו חי ובועט, תכלית הזהות הישראלית, מאבל לשמחה מזיכרון לגאווה.

מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
לעם-הריבון אין אמון בממשלה
לא ייתכן שהאפסים מהממשלה יגיעו לטקס כלשהו
11:01 29.02.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלום
עידן עמדי עומד להדליק משואה. בדוק
10:35 29.02.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משואה לתקומה?
ביבי אבי החמאס הביא אותנו משואה לשואה
07:01 29.02.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר