התשובה לאנטישמיות: מגן דוד על שער מגזין טיים - סרוגים

התשובה לאנטישמיות: מגן דוד על שער מגזין טיים

בעקבות הזינוק באנטישמיות מתפרסם מאמרו של הפרופסור נוח פלדמן על שער מגזין טיים: "נוכחות האנטישמיות בחברה שנאה קרבית וחסרת היגיון"

מיכל יוסקוביץ, חדשות סרוגים
התשובה לאנטישמיות: מגן דוד על שער מגזין טיים
  (צילום: שטארסטוק | Popartic)

בצל המלחמה והזינוק באנטישמיות: מגן דוד מתנוסס בענק על שער מגזין הטיים, המגזין השבועי הנמכר ביותר בארה"ב. על עמוד השער מתפרסמת הפנייה למאמרו של הפרופסור נוח פלדמן שעוסק באנטישמיות החדשה שמרימה את ראשה.

 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎TIME‎‏ (@‏‎time‎‏)‎‏

פרופסור נוח פלדמן הוא פרופסור למשפטים באוניברסיטת הרווארד היוקרתית. במאמר שמתפרסם על ידי המגזין שופך הפרופסור אור על האנטישמיות החדשה והמסוכנת שמרימה את ראשה. פלדמן מסביר כיצד מתהווה האנטישמיות המודרנית: "אנשים בכל מקום המאמינים שכל בני האדם נוצרו שווים יודעים שנוכחות האנטישמיות בחברה הייתה לעתים קרובות שנאה קרבית וחסרת היגיון כמו כל שנאה אחרת, גזענות הומופוביה ועד איסלאמופוביה", כותב פלדמן.

פלדמן ממשיך ומציג את הנתונים המדאיגים המצביעים על זינוק באנטישמיות מאז טבח השביעי באוקטובר: "בחודשים שלאחר ההתקפה של חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר 2023, התגברו באופן ניכר התקריות האנטישמיות. הליגה נגד השמצה, שעוקבת אחריה, אומרת שהם גדלו פי שלושה בארה"ב לעומת השנה הקודמת, אם כי גם הקריטריונים שלה השתנו כך שיכללו אנטי-ציונות".

"אבל מ-2019 עד 2022, כמות האנשים עם גישה אנטישמית מאוד בארה"ב כמעט הוכפלה, כך מצא ה-ADL . באירופה, ארגון Human Rights Watch הזהיר ב-2019 מפני עלייה 'מדאיגה' באנטישמיות, מה שגרם לאיחוד האירופי לאמץ תוכנית אסטרטגית למלחמה בה שנתיים לאחר מכן."

הפרופסור מוסיף כי האנטישמיות חיה ובועטת בלי קשר לתנועות ה"אנטי ציוניות" שקמו בעקבות המלחמה, ונותן סקירה קצרה על האירועים האנטישמיים המדאיגים שאירעו עוד קודם לכן: "אף אחד לא יכול לומר בוודאות מדוע הזינוק שלפני מלחמת עזה התרחש כאשר הוא קרה. הבולטות של קבוצות כמו הניאו-נאצים שצעדו בשרלוטסוויל, וושינגטון ב-2017 כנראה שיחקה תפקיד".

פלדמן ממשיך להסביר כיצד דמויות ותופעות רשת מסוימות לוקחות חלק בתהליך המסוכן: "השפעתן של דמויות כמו הראפר הבעייתי שהפך למעצב קניה ווסט. מבחינה היסטורית, אנטישמיות הייתה תופעת לוואי של הפופוליזם, שסוחר בסטריאוטיפים בנו-מולם.

המדיה החברתית מאפשרת למשפיעים אנטישמיים לגייס ולתקשר ישירות לעוקבים, ולעקוף את צוואר הבקבוק המסנן של המדיה המורשת. רצח 11 מתפללים בבית הכנסת "עץ החיים" בפיטסבורג בשנת 2018, על ידי יורה שזועם על קבוצות יהודיות המספקות סיוע למהגרים, היה האור השפל הכואב של עידן זה".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24 : מבצע עם כלביא - היום החמישי

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו