מבזקים
סרוגים
נקודת האל חזור?

סבא"א מזהירה: איראן מתקרבת לייצור פצצת אטום

הסוכנות הבינלאומית של האו"ם לאנרגיה אטומית מפרסמת אזהרה בה היא מביעה דאגה משמעותית ביחס לתוכנית הגרעין האיראנית ויכולתה של איראן לפרוץ לפצצה

יאיר אמר | חדשות סרוגים
י"ז אדר א' התשפ"ד
סבא"א מזהירה: איראן מתקרבת לייצור פצצת אטום
סבא"א מזהירה: איראן מתקרבת לייצור פצצת אטום צילום: (צילום: עמוד הטוויטר של רשת RJC)

הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית של האו"ם מפרסמת אזהרה מדאיגה, לפיה איראן מפתחת מצבורי אורניום מועשר משמעותיים ומתקרבת באופן מסוכן ליכולת לייצר פצצת גרעינית.

על פי אזהרת הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, שתפקידה לעקוב ולנטר את השימוש הבינלאומי בחומרים אטומיים והפצתם, איראן ממשיכה לדהור לעבר היכולת לייצר פצצה גרעינית. כאשר לפי המעקב של הסוכנות הבינלאומית איראן מחזיקה מצבור גדול פי 27 של אורניום מועשר ממה שנותרה איתו ב-2015, לאחר הסכם הגרעין עם ארה"ב, אותו עזב הנשיא טראמפ.

על פי חישובי הסוכנות איראן מחזיקה בלא פחות מ-5,525.5 ק"ג של אורניום מועשר ברמות צבאיות שונות, כאשר מרבית האורניום מועשר לרמות נמוכות של עד 20 אחוזים, בעוד בסביבות 121 ק"ג מועשר לרמה של בין 60-90 אחוזים, הרמה הדרושה לתהליך הפריצה לנשק גרעיני.

"החזרת הפלסטינים לצפון הרצועה – רק לאחר השבת החטופים"

בנוסף הסוכנות מזהירה כי איראן ממשיכה לא לאפשר גישה לפקחים בינלאומיים ומשבשת את פעילות גופי המעקב בדרכים שונות, וכי למרות שאיראן עדיין לא מחזיקה כמות גדולה של החומר ברמת העשרה גבוהה הנדרשת לייצור פצצות, כמות החומר המועשר בידיה לרמות נמוכות יותר יאפשר לה לפרוץ לפצצה בתהליך יחסית קצר מאשר בעבר.

איראן הגרעין האיראני ישראל סבא"א