תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
בית המשפט העליון הוציא במהלך הדיון שהתקיים הערב (ב') בנושא גיוס חרדים צו ביניים, שמחייב את הממשלה לספק תשובות לבית המשפט מדוע לא יגויסו צעירים חרדים, ואת עמדתם בנושא ביטול החלטת הממשלה למנוע גיוס שכזה על ידי בית המשפט.
בית המשפט קיים דיון הערב בנושא עתירה של מספר ארגונים ובכירי מערכות הביטחון בעבר, הקוראת לבית המשפט לבטל את החלטות הממשלה על פטור מגיוס חרדים ובני ישיבות. במהלך הדיון קבע בית המשפט כי צווי ביניים יוצאו כנגד החלטת הממשלה, אשר תחויב לספק הסברים עד ה-31.3.2024.
בין ההסברים שדרש בית המשפט מהממשלה הם מדוע לא תבוטל החלטת הממשלה ובכך יוחלט כי חרדים יגויסו. בנוסף לכך תידרש הממשלה להסביר מדוע כעת כאשר על פי בית המשפט התשתית החוקית לדחיית השירות והתקצוב של הישיבות לא תקף יותר, האם תפסיק הממשלה את תקצוב הישיבות.
מעבר לכך בית המשפט הוסיף וקבע כי מהיום לא תוכל הממשלה לאשר להפחית תקופת שירות או כל תקופה רלוונטית אחרת לגיוס.
מדובר באירוע משמעותי שכן צווי ביניים מצביעים לרוב על הכנה של בית המשפט להתערבות שיפוטית בנושא, למרות שבנושא זה הדבר לא מחייב במידה ויושגו פשרות פוליטיות בפרק הזמן הנותר.
מהתנועה לאיכות השלטון, העותרת הראשית בעתירה שנידונה הערב בבית המשפט נמסר בתגובה להחלטה: "החלטה דרמטית וחשובה מאוד של בית המשפט העליון. מדובר בצעד נוסף בדרך לשוויון מלא בנטל. מה שהיה הוא לא מה שיהיה. האפליה בין אדם לאדם ובין דם לדם לא יכולה להימשך. אנחנו מקוום שבסוף החודש נתחיל עידן חדש בו כולנו נושאים בנטל השוויון – גם תלמידי הישיבות החרדים".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו