ראש הממשלה הפלסטינית מוחמד אשתיה, הודיע הבוקר (שני) בישיבת הממשלה השבועית לאבו מאזן, על התפטרותו והתפזרות הממשלה. צעד זה נעשה בשביל למנוע האשמות נגדם על כך שהם לא עוזרים לחמאס.

אבו מאזן קיבל את ההתפטרות והממשלה הנוכחית תמשיך לכהן כממשלת מעבר עד שתוקם ממשלה אחרת שמטרתה הסופית היא קבלת שליטה על רצועת עזה – ביום שאחרי המלחמה.

מהלך זה נובע גם מלחץ ארה"ב שאמרה לא מעט פעמים מאז תחילת המלחמה, כי היא מעוניינת שהרשות הפלסטינית תשלוט בעזה יום אחרי המלחמה – דבר שישראל כרגע מתנגדת אליו, אם לא יבוצעו שינויים מרחיקי לכת באג'נדות של הרשות ובאידאולוגיה שלהם, שלטענתה לא שונה משל חמאס.

לפני כחודשיים פורסם כי על אף התנגדותו של ראש הממשלה נתניהו – ממשל ביידן כבר מקיים שיחות עם יו"ר הרשות אבו מאזן בנושא שילוב הרשות הפלסטינית בעזה ובמיוחד באפשרות להפעיל מחדש חלק מכוחות הביטחון של הרשות ברצועה, כגרעין של כוח ביטחון ושיטור ראשוני ביום שאחרי המלחמה.