נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי חשף היום לראשונה ש-31,000 אלף חיילים אוקראינים נהרגו מאז שפרצה המלחמה לפני כשנתיים.
"31,000 אלף לוחמים אוקראינים נהרגו במלחמה, לא 300,000, לא 150,000, לא המספר שפוטין ושאר הרמאים סביבו שיקרו לגביו, כל אחד מהלוחמים שנפלו הוא הקרבה גדולה עבורנו" אמר זלנסקי בפורום "אוקראינה, 2024".
עם זאת, הוסיף הנשיא האוקראיני שהוא לא יחשוף את המספר של החיילים שנפצעו או שנעדרו במהלך המלחמה.
אתמול, ציינו בעולם שנתיים לפלישה הרוסית לאוקראינה שגבתה את חייהם של כחצי מיליון בני אדם עד כה. לבירה קייב הגיעו אתמול מנהיגים רבים שבאו להביע הזדהות עם אוקראינה. ראש ממשלת איטליה ג'ורג'ה מלוני השוותה בין פוטין לחמאס ואמרה כי "אם פוטין לא היה פולש- חמאס לא היה תוקף".
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הודיע על חבילה של כ-500 סנקציות נגד רוסיה, על רקע מותו של מנהיג האופוזיציה הרוסית אלכסיי נבלני. בין היתר יכללו הסנקציות מגבלות נגד תעשיות ביטחוניות ואנשי עסקים שקשורים לכליאתו של נבלני.
במהלך הביקור לקח זלנסקי את המנהיגים הזרים לראות את נמל התעופה גוסטומל – בו התחולל קרב אכזרי בתחילת הפלישה כשרוסיה ניסתה להטיס כוחות צנחנים כדי לכבוש את הבירה קייב ששוכנת קילומטרים ספורים משם.
בעוד המלחמה נכנסת לשנתה השלישית, רוסיה שולטת בכ-18% משטח אוקראינה ובשבועות האחרונים צברה מומנטום כשכבשה את אבדייבקה, וכשולדימיר פוטין ייבחר ככל הנראה לכהונה נוספת בחודש הבא, סוף המלחמה לא נראה באופק.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
שרון
וזה העולם שותק..נהגו לאוקראינה 32,000 ולא אומרים מילה על רוסיה פוטין הרשע
23:21 01.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים יצחק
חבל שרצית נאטו הגזמת
14:04 26.02.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר