מחליפים ראש: זה מועד הפריימריז למפלגת העבודה - סרוגים

מחליפים ראש: זה מועד הפריימריז למפלגת העבודה

אחרי ההודעה של מרב מיכאלי שלא תתמודד פעם נוספת לתפקיד, הבחירות לראשות מפלגת העבודה יתקיימו ב-28 במאי. כמו כן אושר למועמדים חדשים להתפקד למפלגה

בנצי רובין, חדשות סרוגים
מחליפים ראש: זה מועד הפריימריז למפלגת העבודה
  מיכאלי (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

מפלגת העבודה מודיעה שתאריך הבחירות הפנימיות (פריימריז) לראשות מפלגת העבודה יתקיים ב-28 במאי 2024 (כ' אייר), כך הוחלט בישיבת הנהלה שהתקיימה (היום).

כזכור, לפני כחודשיים יו"ר המפלגה הנוכחית מרב מיכאלי הודיעה על הקדמת הבחירות לראשות המפלגה ועל כך שהיא לא מתכוונת להתמודד פעם נוספת לתפקיד.

עד כה אף מועמד לא הכריז רשמית על כך שירוץ לתפקיד, אך הערכות ששלושת הח"כים שנותרו – גלעד קריב, נעמה לזימי ואפרת רייטן – שוקלים את האפשרות, זאת לצד מועמדים חיצוניים.

יתמודדו? קריב ולזימי (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)

1 במאי יהיה המועד אחרון להתפקדות למפלגה על מנת להתמודד לראשות העבודה והמועד האחרון להגשת מועמדות לתפקיד יהיה ה-5 במאי.

מנכ״ל מפלגת העבודה, ניר רוזן: "הבחירות המקדימות לראשות מפלגת העבודה יהיו המתקדמות ביותר, הן יבוצעו באופן מקוון ויהיו פתוחות ורחבות כדי לממש את הפוטנציאל הטמון בהן לחיזוק והגדלת המפלגה והמחנה. לפני הבחירות המקדימות נקיים קמפיין הצטרפות גדול וכן סדרה של עימותים פומביים בין המתמודדים, כפי שקורה במפלגות דמוקרטיות ברחבי העולם. בהצלחה רבה לכל המתמודדות והמתמודדים".

מיכאלי: "אני אחראית על מצבה של המפלגה"

בהודעת הפרישה אמרה אז מיכאלי: "יחד עם חברותיי וחבריי, הייתי אחראית להצלתה של מפלגת העבודה ולהצלחתה בבחירות לכנסת ה-24. וכמי שעמדה בראש המערכת, אני אחראית גם על מצבה של המפלגה כיום. אחריות היא לא רק על הצלחות."

עוד באותו נושא

מרצ בתגובה להתפטרות מיכאלי: לא לחזור על הטעות


11

"לכן אין לי כוונה להתמודד בפריימריז לראשות המפלגה ולא אתמודד גם על מקום ברשימת העבודה לכנסת הבאה. כן אהיה כאן לעשות הכל כדי להעביר למנהיגה או למנהיג הבא של המפלגה את ההגה בצורה הטובה ביותר, לטובת בניה מחודשת של המפלגה ושל המדינה שלנו".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
5 תגובות - 5 דיונים מיין לפי
1
אם אתם חפצי...
תקראו ליאיר גולן | 25-02-2024 12:23
אם אתם חפצי חיים ורואים את טובת המדינה
2
קריב באדמה בזמן קריב באמצעות בורא עולם
קסטנר מהרכבות | 25-02-2024 13:20
ראיתי בהארץ כי הקריב הזה אוכל בשר חזיר אבל מקפיד לברך ''וצוונו לאכול חזיר''. סיפור יפה: לפני זמן סידר ''קידושין'' [חחח] והקריא מן הסידור לחתן הרפורפי. אמור אחרי, אמר קריב: ''הרי את מקודשת לי ולכל הדרים בעיר הזאת''. בטעות דפדף בסידור שם מופיע גם סדר עירוב תבשילין.
3
חחחחח מה עם הפרשה האחרונה והכספים למועמדת מרצ
סם | 25-02-2024 15:31
האם אנו נשלם את הגרעונות שינן על מפלגת העבודה ????
4
מפלגה מיותרת לחלוטין....
אורי | 26-02-2024 5:13
מפלגה מיותרת לחלוטין.
5
מפלגת העבודה...
ישראל אנגלמן | 27-02-2024 4:07
מפלגת העבודה היא פגר מת אבד עליה הכלח