נשיא ארה"ב ג'ו ביידן כתב הלילה (בין חמישי לשישי) בחשבון הטוויטר שלו כי ארגון הטרור חמאס איננו מייצג את העם הפלסטיני.

בהודעה שפורסמה כתב ביידן, "כי הרוב המוחלט של הפלסטינים הם לא חמאס. וחמאס לא מייצג את העם הפלסטיני. למעשה גם הם סובלים מהטרור של חמאס. אנחנו צריכים להיות ברורים לגבי המציאות הזו".

מציאות שונה: 72% מערביי יו"ש מצדיקים את טבח ה-7 באוקטובר

הדברים של ביידן עומדים בניגוד גמור לתוצאות סקר שהתפרסם בחודש דצמבר 2023 שנערך ביהודה ושומרון ועזה ובו צוין כי רובם של הפלסטינים תמכו בטבח ה-7 באוקטובר.

על פי הנתונים, ביהודה ושומרון נרשמה תמיכה של 72% מערביי האזור שסברו כי המתקפה שביצע חמאס היא מוצדקת וראויה לשבח. עוד צוין כי 75% מהפלסטינים ביו"ש מעוניינים בהמשך שליטתו של ארגון הטרור ימשיך ברצועה, מול 38% בלבד מתושבי עזה. כמו כן, 90% מהנשאלים סברו כי הם מכחישים את זוועות האונס וההתעללות שביצעו פעילי חמאס בתושבי העוטף.

מוקדם יותר הבוקר פורסמה תוכניתו של ראש הממשלה ליום שאחרי המלחמה בעזה. על פי מסמך העקרונות שהובא לקבינט צוין כי ישראל דוחה על הסף תכתיבים בינלאומיים בעניין הסדר קבע עם הפלסטינים. לדברי נתניהו, הסדר כזה יושג אך ורק במשא ומתן ישיר בין הצדדים, ללא תנאים מוקדמים.

ראש הממשלה שב וציין כי ישראל תוסיף להתנגד להכרה חד-צדדית במדינה פלסטינית. הכרה כזו בעקבות הטבח של ה-7 באוקטובר תעניק פרס עצום לטרור שלא היה כדוגמתו ותמנע כל הסדר עתידי לשלום.

בהיבט הביטחוני, ישראל תקיים ״סוגר דרומי״ בגבול עזה-מצרים לצורך מניעת התעצמות מחדש של גורמי טרור ברצועת עזה. ״הסוגר הדרומי״ יפעל, ככל הניתן, בשיתוף פעולה עם מצרים ובסיוע ארה״ב, ויתבסס על אמצעים למניעת הברחות ממצרים הן בתת-קרקע והן מעל הקרקע, לרבות במעבר רפיח.