מבזקים
סרוגים

גלנט לשליח האמריקני: נרחיב את המנדט במו"מ על החטופים

שר הביטחון נפגש עם שליח הבית הלבן למזרח התיכון וציין כי ישראל תרחיב את המנדט לגורמי המו"מ על החטופים לצד קידום הרחבת הפעולה בעזה. גלנט גם הביע נכונות לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי לרצועה

י"ג אדר א' התשפ"ד
גלנט לשליח האמריקני: נרחיב את המנדט במו"מ על החטופים
גלנט לשליח האמריקני: נרחיב את המנדט במו"מ על החטופים צילום: גלנט ושליח הבית הלבן (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

שר הביטחון יואב גלנט נפגש (חמישי) עם שליח הבית הלבן למזרח התיכון ברט מקגורק וציין בפניו כי ישראל תרחיב את המנדט לגורמי המשא ומתן על החטופים ובמקביל תקדם את הרחבת הפעולה הקרקעית בעזה.

בפגישתם, השניים שוחחו על המאמצים המתקדמים להשיג מתווה נוסף שיאפשר השבת חטופים לישראל. שר הביטחון הדגיש כי ישראל תגביר את הלחץ הצבאי על החמאס עד שיציג תנאים אפשריים להשבת חטופים.

בנוסף השר גלנט והשליח מקגורק שוחחו על התנאים שיאפשרו את פעילות צה״ל לפירוק גדודי החמאס בדרום רצועת עזה ובמחנות המרכז. שר הביטחון הביע את נכונותה של ישראל למנוע פגיעה באזרחים, ולאפשר הכנסת סיוע הומניטרי למניעת רעב ומחלות.

ישראל תרחיב את הפעולה בעזה (אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

בהיבט הלוחמה האזורי, שר הביטחון סקר בפני שליח הבית הלבן את התוקפנות האיראנית באמצעות השלוחים בלבנון, סוריה, עיראק ותימן, ופירט על הפעולות השונות להבריח לשטח ישראל נשקים ומטעני חבלה על מנת לערער את היציבות האזורית.

ברט מקגורק יואב גלנט