נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ ממשיך במסע הבחירות שלו לקראת הפריימריז בדרום קרוליינה בשבת הקרובה ואתמול במהלך ראיון לערוץ "פוקס ניוז" במדינה, הוא סיפק אמירה מעוררת מחלוקת כשהשווה בין מותו של מנהיג האופוזיציה הרוסית אלכסיי נבלני לבין כתבי האישום הפליליים שהוגשו נגדו בשבוע שעבר.

"נבלני היה בחור מאוד אמיץ, הוא חזר לרוסיה למרות שהוא היה יכול להתרחק, ולמען האמת כנראה היה הרבה יותר טוב לו להתרחק ולדבר מחוץ למדינה, לעומת הצורך לחזור פנימה, כי אנשים חשבו שזה יכול לקרות, וזה אכן קרה". אמר טראמפ והתייחס לכתבי האישום בהם הוא מואשם "זה יכול לקרות גם במדינה שלנו, הוגש נגדי כתב אישום 4 פעמים רק בגלל שאני בפוליטיקה, זה סוג של נבלני, זה קומוניזם, זה פשיזם".

בשבוע שעבר בית המשפט בניו יורק הרשיע את טראמפ בכך ששיקר לגבי עושרו במשך שנים רבות והורה לו לשלם 355 מיליון דולר קנסות. הנשיא לשעבר חייב להחזיר למדינה כ-454 מיליון דולר בסה"כ.

בשבת הקרובה דונלד טראמפ יתמודד בפריימריז בדרום קרוליינה מול מושלת המדינה לשעבר נייקי היילי, ולמרות שזהו מגרשה הביתי, טראמפ צפוי לנצח גם שם. גם עם היילי תנצח, הסיכויים של היילי לגבור על טראמפ בפריימריז הרפובליקינים – קלושים.