הפרשן הצבאי של חדשות 12, ניר דבורי, דיווח לפני זמן קצר כי כוחות צה"ל שפועלים בעזה מצאו את הדרכון של מנהיג חמאס יחיא סינוואר.

"הדיווחים על בריחתו של סינוואר נועדו להלחיץ את ישראל להסכים לוויתורים נוספים", כך אמר מוקדם יותר לסרוגים יוני בן-מנחם, מומחה למזה"ת מהמרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה (JCPA).

בן מנחם מפקפק במהימנות הדיווחים ואומר כי "הדיווחים על בריחת סינוואר למצרים מנוגדים לאופי הג'יהדיסטי שלו. מקורות מהימנים עדיין מעריכים שסינוואר והצמרת הצבאית של חמאס מסתתרים במנהרות ברצועה, ומחזיקים בחטופים הישראלים".

בנוסף, בן מנחם מדגיש כי מצרים לא תסתכן ותאפשר להם לעבור לשטחה, תוך הסתבכות עם הקהילה הבינלאומית כמדינה שמסייעת לטרור. "הספקולציות שמופצות הבוקר בעולם הערבי נועדו רק להלחיץ את ישראל במשא ומתן כדי להשיג וויתורים נוספים לטובת חמאס".