מבזקים
סרוגים

דיווח: צרפת קוראת לעולם לממן את צבא לבנון

צרפת מעלה הילוך: לאחר שהציעה בשבוע שעבר הצעה להפסקת אש בין ישראל לחיזבאללה שכוללת נסיגה של ארגון הטרור מהגדר - כעת היא יוצאת בהצעה חדשה

י"א אדר א' התשפ"ד
דיווח: צרפת קוראת לעולם לממן את צבא לבנון

בהמשך לדיווח בשבוע שעבר, לפיו צרפת יזמה רעיון להפסקת אש חדשה בין ישראל לחיזבאללה, ובה היא דורשת מלבנון ומחיזבאללה להסיג כוחות חמושים למרחק של עשרה קילומטרים מהגבול, ובמקביל ישראל תתחייב לא לטוס מעל לבנון, כעת יש התפתחות בעסקה.

לפי דוח שחובר בצרפת והועבר ללבנון, יוצבו 15 אלף מחיילי צבא לבנון בדרום המדינה. אחד ההיבטים במתווה הצרפתי שדורש התייחסות נוספת, הוא המימון לפעילות צבא לבנון, שנחלש משמעותית עקב המשבר הכלכלי החמור במדינה.

ההצעה הצרפתית קוראת ל"מאמץ בינלאומי" לתמיכת בהצבת הצבא הלבנוני בדרום המדינה, באמצעות "מימון, ציוד ואימונים", כך דווח באלאח'באר.

כזכור, בתגובה להצעה הקודמת של צרפת, נציג של חיזבאללה מסר כי "הארגון לא יתייחס לשום הצעה על גורל דרום לבנון בטרם תיפסק התוקפנות הישראלית בעזה". לדבריו, ישראל לא נמצאת בעמדה שהיא יכולה להכתיב תנאים.

חיזבאללה לבנון מימון צרפת