לקראת קידום הנורמליזציה בין סעודיה לישראל ביקשו הסעודים מחווה מצד ישראל להכיר במטבע הפלסטיני. על פי הפרסום של העיתונאי סולימאן מסוודה בקשתם של הסעודים עלתה במהלך ביקורו של השר רון דרמר בארצות הברית, ואף עלתה לדיון אצל ראש הממשלה.
נזכיר כי לפני כשבוע הודיע משרד החוץ הסעודי הודעה רשמית לפיה כי לא יתקיימו יחסים דיפלומטיים עם ישראל עד שתוקם מדינה פלסטינית בגבולות 1967, הכוללת את מזרח ירושלים, ועד ש"התוקפנות הישראלית" ברצועת עזה תיפסק.
הודעת הסעודים באה בעקבות דבריו של ג'ון קירבי, דובר המועצה לביטחון לאומי של ארה"ב, לכתבים כי ממשלו של הנשיא ג'ו ביידן קיבל תגובה חיובית המעידה על נכונותן של סעודיה וישראל להמשיך בדיונים על נורמליזציה של יחסיהן.
מוקדם יותר התייחס היום (ראשון) השר בני גנץ לקידום היחסים בין ישראל לסעודיה ואמר כי "תהליך הנורמליזציה עם סעודיה הוא מאמץ חשוב שאנו חייבים להמשיך – ואני אישית פועל בכדי לקדם אותו. אני מאמין שהצעד הזה יכול להיות חלק מהפתרון, ובתנאי שהעליונות הצבאית של ישראל באזור תישמר. אני מבקש להדגיש בפני חברינו ברחבי העולם – לאחר טבח ה-7 באוקטובר".
"פעולות חד צדדיות כמו הכרה במדינה פלסטינית הן לא הדרך ליציבות אזורית ולהסדרים מדיניים. עלינו לפעול בתהליכים ארוכי טווח שיבססו ארכיטקטורה אזורית מול הציר האיראני ולקדם הסדרים מדיניים שישפרו את חיי כל התושבים באזור ויקדמו את השלום".





תגובות
מה לא ברור????? אין דבר כזה פלשתין ובטח לא מטבע כזה שנקרא פלשתין
אם הסעודים לא רוצים נורמליזציה, לא צריך, שלא יבואו בדרישות הזויות דרך האמריקאים, אם הם רוצים משהו, שיבואו ויפנו ישירות, יכוננו יחסים, ישימו שגריר...
נתניהו אמר"פייק ניוז"על הכתבה כאן על מדינהפלס מפורסמת כאן הכתבה השקרית של ישראל היום, שונא פתולוגי של נתניהו, כאילו נתניהו שוקל תמיכה בהקמת מדינהפלסטינית - ללא איזכור תגובת שנתניהו שהגיב מיד ואמר, ציטוט: " הפרסום בדבר הסכמה ישראלית למדינה פלסטינית הוא פייק ניוז".נתניהו המכריז שוב ושוב שהוא מתנגד לחלוטין למדינה פלסטינית שתהווה איום קיומי על ישראל, ותמיד עשה הכל למנוע את הקמתה! נתניהו חיסל את מנטרת השמאל כאן ובעולם שתמיד טענו שלא ייתכן הסכם שלום עם מדינות מוסלמיות בלי מדינה מוסלמית, כשעשה 4 הסכמי השלום עם בחריין, איחוד האמירויות, מרוקו וסודאן - ללא כל איזכור למדינה פלסטינית!