על פי מספר דיווחים, ראש הממשלה נתניהו קיבל החלטה לתמוך בדרישת השר בן גביר, ולהגביל משמעותית עליית מתפללים ערבים להר הבית במהלך חודש הרמדאן.

ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום דיון מיוחד בלשכתו, במהלכו התקיימה התייעצות עם גורמי ביטחון ומקצוע, בקשר להחלטה האם להגביל עליית מתפללים מוסלמים להר הבית. לאחר השלמת ההתייעצות ראש הממשלה החליט כי יוטלו הגבלות על המתפללים המוסלמים בהר הבית, וכי יורשו לעלות להר במהלך חודש הרמדאן מתפללים מגיל 50 ומעלה.

למרות זאת, נתניהו לא קיבל את דרישת השר בן גביר לפרישת כוחות נוספים בהר במטרה לפעול כנגד אירועים של תליית שלטים ברחבת ההר, או להחרים שלטים בעלי מסרים קיצוניים. אך כן התקבלה עמדת הממשלה כי יש להגביל גם עליית מתפללים ערבים ישראלים להר הבית, נתניהו ביקש לבחון את השלכות המהלך ואת ההכנות הביטחוניות שיש להפעיל בהתאם לכך.