חדשות טלוויזיה

ראש מערך נפגעים בצה"ל: "עשו בנו שימוש ציני"

ראש המערך אלוף משנה רעות קורן יצאה נגד שידור המערכון שביקר את אי גיוס החרדים לצה"ל ועשה שימוש בקציני הנפגעים וכתבה לחיילי המערך "עשתה שימוש ציני ולא מכבד בנו כנציגי צה"ל"

ראש מערך נפגעים בצה"ל: "עשו בנו שימוש ציני"
צילום: מתוך ארץ נהדרת

לאחר הסערה שהתעוררה ברשתות בעקבות מערכון ששודר בתוכנית הסאטירית ארץ נהדרת ראש מערך הנפגעים בצה"ל אלוף משנה רעות קורן יצאה במכתב נגד שידור המערכון, כך חשף כתב התרבות רן בוקר בווינט.

במערכון נראים שני קציני נפגעים דופקים על דלתו של אדם חרדי שנבהל וחושש מפני גיוסו לצבא, רק אחרי שהבהירו לו הקצינים על כך שהתבלבלו בכתובת הוא נרגע וגוער בהם על כך שזו תקופה רגישה בעודו מתכוון לאיום הגיוס העומד על בני הישיבות החרדיות.

במכתב ששלחה לחיילי המערך כתבה קורן "סגלי הנפגעים בסדיר ובמילואים, אתמול שודר מערכון בתוכנית 'ארץ נהדרת' שכלל חיקוי של סגלי נפגעים במערך. בסדיר ובמילואים פועלים כל העת – בימי שגרה בכלל ובפרט במלחמת חרבות ברזל – במסירות נפש, במקצועיות בלתי מתפשרת וברגישות אין קץ".

"אל לנו לתת לפרודיה, שכוונתה הייתה העברת מסר אחר ובפועל עשתה שימוש ציני ולא מכבד בנו כנציגי צה"ל, להעיד כהוא זה על האופן שבו אנו פועלים ונתפסים בחברה הישראלית. מאמינה בכם, סומכת עליכם וגאה על פועלכם".

תגובות

19
15
בבר אילן.
15.02.24

לכן עלינו לחזק את גוש הימין ב 70 מנדטים תודה

14
מגלגל עיניים
15.02.24

שמו לכם מראה מול הפנים. לא נעים לכם לראות את ההשתקפות? תשתנו

13
מגעיל
15.02.24

יש הרבה דתיים שמתגייסים, והרבה חילונים וערבים שלא מתגייסים. אני לא בעד הפטור שדתיים מקבלים אבל ההכללה הזאת של כל הדתיים, והאשמה מופנית רק לדתיים לא במקום!

1
לא נכון
15.02.24

האשמה לא מופנת כלפי האוכלוסייה הדתית אלא כלפי האוכלוסייה החרדית

2
בושה לעיר בני ברק
18.02.24

הרוגים לעיר בני ברק במלחמה. העיר אפילו לא מויעה באתר הנפגעים של צהל. 12 הרוגים מרמת גן. האמת קשה אבל..אמת. כל הכבוד לארץ נהדרת שהעלו את העובדה לסדר היום הציבורי