בקצה הלובי של "מלון ענבל" בירושלים, מוסתרת מהעין של העוברים והשבים ברחוב, נמצאת מסעדת השף היוקרתית "02", שבימים אלו מגישה תפריט חורף חדש ומיוחד בשם "לאט" שעושה מחווה למסעדות הירושלמיות הוותיקות אשר משתמשות בבישול על פתיליות. בואו לראות את המנות שטעמנו.

המסעדה עצמה אינה גדולה ולא מרגישה צפופה מידי, אך אם תגיעו בימים עמוסים ככל הנראה תאלצו לשבת יחסית צמוד לשולחן אחר. כיאה למסעדת שף, כבר מהרגע הראשון שנכנסים למסעדה ניתן להרגיש את השירותיות של עובדי המקום. במהלך הארוחה המלצרים דואגים כל פעם למלא את כוסות המים שלכם, ולהחליף את המפיות כאשר הן מתלכלכות ובין המנות השונות.

נעבור למנות

במנות הראשונות טעמנו את סיגר הלחי עגלה, שעשה מעט קונוטציות של מנה ראשונה באולם אירועים אבל טעים הרבה יותר. לצד זה אכלנו גם את השווארמה צוואר טלה, שהגיעה יחד עם חומוס וטחינה, מה שנתן לשווארמה טעם מתקתק ומיוחד.

כמובן שאפשר ללכת על המנות הראשונות הקלאסיות ולהזמין גם חלה שמגיעה חמה מהתנור לצד מטבלים שונים, וסלט חסה עם אנדיב ותותי שדה.

המלצתנו: הזמינו מנה אחת או שתיים מן המנות הבשריות הראשונות וחלקו אותם, כי אתם צריכים להשאיר מקום למנות העיקריות.

סיגר לחי עגלה וחלה ומתבלים (צילום: סרוגים)
שווארמה וסלט (צילום: סרוגים)

בגזרת המנות העיקריות יש מבחר רחב אך לא שונה מבין סוגי הבשרים (ומנת דג אחת), ורוב המנות מורכבות מבשר טלה או עגלה. מבין המנות החדשות טעמנו את מנת האוסובוקו טלה סבזי, שמגיע יחד עם עשבי תבלין וקניידלך, שאמנם נשמע שילוב מוזר אבל בהחלט משתלב בפה.

בשביל ללכת על בטוח לקחנו גם שיפוד פילה עגלה, שמגיע על מצע של קרם שורשים וכרובית אפויה. במנה זו, בדומה למספר מנות רגילות נוספות בתפריט, ניתן לקבל גם תוספת בצד. האורז הבסמטי מלא בעשבי תבלין שקצת מאפילים עליו ולכן אם אתם רוצים ללכת על בטוח, תוספת ההום פרייז אף פעם לא מאכזבת עם טעם פשוט של צ'יפס.

מנת אוסובוקו הטלה מוגשת בצורה מרשימה, כאשר הסיר (הכבד מאוד) הונח ישירות על השולחן לפנינו. הבשר היה רך במיוחד וירד בקלות מהעצם, והקניידלך אמנם היו טעימים אך הרגישו מרוכזים מאוד, ופחות הקניידלך הרגילים שאנחנו מכירים מבית אמא. פילה העגלה הגיע על שיפוד כמו במסעדת בשרים רגילה, וגם הוא היה רך וטעים כמו שבשר צריך להיות.

המלצתנו: אם לא התפרעתם במנות הראשונות סביר להניח שתצליחו לסיים שתי מנות עיקריות. גודל המנות בהחלט מרשים ותוכלו להסתפק במנה אחת לבן אדם, אבל כמובן שכדאי לחלוק בכדי להרוויח ולטעום מהכל. אבל גם אם לא תמיד תוכלו לבקש מהמלצרית לארוז לכם את מה שנשאר הביתה.

אוסובוקו טלה (צילום: סרוגים)
שיפוד פילה עגלה (צילום: סרוגים)

בגזרת הקינוחים המבחר לא רחב, שכן יש רק שני קינוחים: קרמו שוקולד עם רוטב אגוזי לוז, קורנפלקס ותותים, ועוגת פיסטוק עם גלידת פיסטוק מעל וקוקוס קלוי. קינוח השוקולד דחוס וקרמי ושונה מאוד מקינוחי השוקולד הקלאסיים כמו עוגה חמה ומוס, ולכן קשה יותר כשהוא יורד בגרון, כך שאם אתם אוהבים פיסטוק מומלץ ללכת על העוגה החמימה שמשתלבת מעולה עם הקוקוס בצד והקור של הגלידה מלמעלה.

עוגת פיסטוק וקרמו שוקולד (צילום: סרוגים)

חשוב לדעת: התפריט החדש "לאט" הוא תפריט חורף מיוחד ולכן הוא ירד מהתפריט הקבוע בסוף חודש פברואר. אם חשקה נפשכם לטעום את המנות המיוחדות כדאי שתמהרו ותעלו לערב זוגי בירושלים.

הכתבה בשיתוף מסעדת "02".