חברת מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל - סרוגים

חברת מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל

חברת דירוג האשראי הורידה לראשונה אי פעם את דירוג האשראי של ישראל מ-A1 ל-A2 והוסיפה תחזית שלילית שעלולה להוביל להורדה נוספת; נתניהו: "ההורדה נובעת מכך שאנחנו במלחמה"

יהודה קליין, חדשות סרוגים
חברת מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל
  חברת מודי'ס (צילום: שאטרסטוק)

לראשונה אי פעם הורידה חברת דירוג האשראי מודי'ס את דירוגה של ישראל מ-A1 ל-A2. בתגובה פרסם ראש הממשלה נתניהו הודעה לפיה "כלכלת ישראל איתנה. הורדת הדירוג אינה קשורה לכלכלה, היא נובעת כולה מכך שאנחנו במלחמה. הדירוג יעלה חזרה ברגע שננצח במלחמה – ואנחנו ננצח".

בהודעה שפרסמה חברת הדירוג הוסיפה מודי'ס כי התחזית לגבי כלכלת ישראל הינה שלילית ועלולה להוביל להורדה נוספת בדירוג בין השאר בעקבות המצב הביטחוני, החשש למלחמה בצפון והמצב הפוליטי בישראל.

באופוזיציה מיהרו להגיב ולהאשים את הממשלה. ראש האופוזיציה יאיר לפיד כתב "שיהיה ברור: הורדת הדירוג היא לא בגלל המלחמה היא בגלל ההתנהלות המופקרת של הממשלה הזו. ממשלה אחראית ומקצועית הייתה מקיימת שיח שוטף עם סוכנויות הדירוג ומוכיחה צעדים מעשיים לייצוב הכלכלה. את כל זה לא עשתה הממשלה כי היא הייתה עסוקה בלחלק כספים פוליטיים שישמרו על היציבות שלה."

יושב ראש ישראל ביתנו אביגדור ליברמן האשים אף הוא את הממשלה, לדבריו "ההחלטה להוריד את דירוג האשראי של ישראל על ידי מודי׳ס לא הגיעה כרעם ביום בהיר. אלא, היא תוצאה של צעדים פופוליסטיים ובלתי נסבלים שהממשלה קידמה מאז הקמתה. ממשלת החורבן ממשיכה לדרדר אותנו לאסון כלכלי בדיוק כפי שהביאה אותנו לאסון ביטחוני בשבעה באוקטובר".

עוד אמר ליברמן כי "התקציב כפי שאושר בכנסת רק השבוע בקריאה ראשונה, הוא תקציב שפוגע בצמיחה, נותן תמריצים שליליים ליציאה לעבודה ולרכישת מקצוע, ולא כולל בתוכו שום בשורה ושום מנועי צמיחה".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
14 תגובות - 13 דיונים מיין לפי
1
סמוטריץ הננס הורס לנו...
ליאור | 10-02-2024 21:14
סמוטריץ הננס הורס לנו גם הכלכלה רמת הכלכלה שלו שווה לרמת האנגלית שלו
2
הורדת דירוג האשראי...
יהושוע | 10-02-2024 21:27
הורדת דירוג האשראי ההיסטורית לישראל אינה קשורה למלחמת עזה בלבד אלא בעיקר הבעת אי אמון במדיניות הכלכלית והפוליטית של נתניהו. כל סיפורי גרנדמייזר על כלכלה ישראלית יציבה נתקלו בקיר של מודי'ס ואזרחי ישראל הולכים לשלם על כך מחיר עצום. מאות מיליארדים נוספים רק בריבית על החוב של ישראל ולא דיברנו על משקיעים זרים בתעשייה הישראלית שבורחים. צריכים בחירות וממשלה שפויה דחוף.
3
זאת לא הכלכלה...
אבשלום | 10-02-2024 21:27
זאת לא הכלכלה טמבל. זאת הדרך שבה נוהלה המדינה בעשור האחרון, ששיאה הגיעו לשפל היסטורי ברבעון האחרון של 2023 בעקבות מלחמה עזה. גם לא המלחמה בעזה גרמה לחברת דירוג האשראי הבינלאומי מוד'יס להוריד את דירוג המשק עם תחזית שלילית שלא תעודכן בקרוב.
4
מדינת ישראל בהובלת...
לירז | 10-02-2024 21:31
מדינת ישראל בהובלת נתניהו המשיכה להתנהל מבחינה כלכלית כאילו ה-7 לאוקטובר 2023 התרחש באחת המדינות הנידחות באפריקה. נתניהו ממשיך להתנהל לפי הפוליטיקה הישנה של ה-6 לאוקטובר שמה שחשוב בה זה אך ורק השרדותו הפוליטית.
5
במלחמת לבנון הראשונה...
אליקים | 10-02-2024 21:32
במלחמת לבנון הראשונה והשנייה, במבצעים בעזה ובגדה המערבית מעולם לא הורד דירוג האשראי כי בעולם הבינו שמדובר באירוע זמני שאחריו המשק יחלים ויחזור לצמוח כפי שהיה. אבל הפעם מדובר בעימות ארוך מאוד שאינו מטופל כראוי. החלטת הממשלה על המשך הזרמת הכספים הקואליציוניים, היעדר תכניות התייעלות משרדי הממשלה, העדר מנועי צמיחה וכמובן העדר הכנסות שנועדו לכסות את הגרעון הענק.
6
הורדת דירוג האשראי...
יש כסף לכולם | 10-02-2024 21:34
הורדת דירוג האשראי של ישראל היא הוכחה נוספת שהממשלה הזו לא מתפקדת ופוגעת בציבור. כבר מעל שנה שהממשלה הזו מפקירה את הצמיחה במשק, מביאה תקציב מופקר וחסר אחריות, וגם תוך כדי מלחמה אין שר אחד מבין 38 שרים שעובד בשביל הכלכלה הישראלית. כלכלת יש כסף להכל כולל מיליארדים פוליטיים לשימור הקואליציה נכשלה
7
מחורבן לאסון ...
מלא מלא | 10-02-2024 21:56
מחורבן לאסון
8
לפי הגמד המנטלי...
מודיס שמודיס | 10-02-2024 21:57
לפי הגמד המנטלי מה שקובע בכלכלה הן לא סוכניות הדרוג או מבנה התקציב כלא האמונה הפנימית. היצור הזה הזוי
9
הורדת הדירוג ראשונה...
נבון | 10-02-2024 22:04
הורדת הדירוג ראשונה אי פעם תגרום לסערה במשק הישראלי שלא חווינו זה שנים. ישראל ספגה הלילה מכה אמיתית, שיהיה קשה מאוד להתאושש ממנה. תגובתו המהירה מאוד של נתניהו בעיצומה של השבת, מבהירה עד כמה המכה שהנחיתה מודי'ס על ישראל בדוח החמור שפרסמה בחצות ליל יום שישי, מדאיגה את נתניהו פעמיים: פעם אחת כי הוא מפנים כעת שהכלכלה חטפה הפעם מכה מטלטלת שאי אפשר להתעלם ממנה. פעם שנייה מהחשש המוצדק שלו שהדוח הקשה, המאשים את הממשלה בלא מעט מהסיבות להורדת הדירוג כגון תקציב פוליטי ולא אחראי, עלול יהיה לפגוע עוד במנדטים הפוחתים של מפלגתו ובאהדת הציבור שעדיין נאמן לו ולדרכו
10
האיש פשוט לא...
דתיים צריכים לקבל משרדים שקשורים לאמונה לא לעבודה או כסף. | 10-02-2024 22:28
האיש פשוט לא מבין בכלכלה כלום. לפחות הוא נזף במודיס והעמיד אותם במקומם.
11
מניין ההבנה שלך...
סמוטריץ', אנחנו רוצים לדעת | 11-02-2024 3:15
מניין ההבנה שלך בכלכלה? האם מהאמבטיה כמו האנגלית
הוא למד בכולל...
Aladdin | 11-02-2024 7:21
הוא למד בכולל ... סלילה היה רשום בכולל בזמן שעשה תואר בקרית אונו
12
בחירות עכשיו ...
ממחדל בטחוני למחדל כלכלי | 11-02-2024 3:41
בחירות עכשיו
13
כולנו אשמים פעם זה...
יאיר | 11-02-2024 4:00
כולנו אשמים פעם זה המומחים נגד ההפיכה המשפטית פעם זה בגלל המלחמה תביט במראה מר נתניהו שם תמצא את האשם