החוצפה החרדית. עיתונאים ומובילי דעת קהל חרדיים, יצאו היום בהאשמה נגד הציבור הדתי לאומי הקורא לגיוס חרדים רק כדי להסיט את תשומת הלב הציבורית ממחדלי הציבור הדתי לאומי.

העיתונאים החרדים לא התייחסו לדיון הענייני של מדינה בשעת מלחמה, נשיאה בנטל ומחסור בכח אדם עקב הפצועים וההרוגים והעדיפו לתקוף את הציבור הדתי לאומי שנושא בנטל הלחימה ולקבוע כי הסרוגים "רודפים" אחרי החרדים כדי להציל את עורם. העיתונאים שלא שירתו בצה"ל בחרו לתקוף את הציבור שמאפשר להם לחיות בביטחון תוך כדי הקרבת חיים.

כך למשל, שדר כאן מורשת, אלי ביתאן צייץ: "המתקפה של הציונות הדתית ודובריה בתקשורת נגד החרדים תכליתה אחת: להסיט את תשומת הלב מהבור אליו הם גררו אותנו, מהסוכה בחווארה, ממחיר הדמים הקשה, מהיום שאחרי שלהם, מהתקציב של סמוטריץ', מאלימות המתנחלים וממה שהם מתכננים עוד חודש בהר הבית. ‏הישראלים מתעוררים? נזכיר להם שצריך לשנוא חרדים".

"מתקפה מתוזמרת של אנשי הציונות הדתית"

גם כתב קול ברמה, ישראל כהן, הלך באותו קו, ללא דיון עניני בנושא גיוס חרדים: "כבר כמה ימים שהציבור החרדי מוצא את עצמו מול התקפה מתוזמרת של אנשי הציונות הדתית והעיתונאים הסרוגים שמנסים להסיט את תשומת הלב הציבורית מהם (הסתבכויות עם ביידן והאמריקאים, כנס הטרנספר ועוד). טקטיקת הכה ביהודים ובחרדים והצל את הפריץ מהציונות הדתית. חייבים להמשיך באחדות! צריך לעצור את קמפיין השנאה!"

עורך עיתון משפחה, יוסי אליטוב התייחס לסוגיה, וטען כי הדתיים מצאו את אויב המדינה וכי החרדים מתגייסים באלפים: "אחרי 30 שנה גילו הכתבים הסרוגים, בעיקר אלו שמסרו נפש בגלי צה״ל, את האויב של המדינה: החרדים. הפיד נוטף שנאה ופטרונות. ‏תודה לה׳, בשנים האחרונות, אלפי חרדים מתגייסים ואלפים נוספים פועלים במסגרת ארגוני ההצלה והסיוע. התהליך ילך ויגבר אבל לא בשנאה ובהכפשות אלא רק בחיבור ובהידברות".

אברי גלעד, בתכניתו עם יאיר שרקי ביקש ממנו בתור חייל ששירת בגלי צה"ל לא להטיף לחרדים "אתה עשית צבא באותה יחידה מובחרת שאני עשיתי. נכון ? תן לצה"ל לנהל את הענינים, בוא לא נהיה פרשנים צבאיים. אנחנו אנשי גלי צה"ל, אנחנו מכירים את הצבא בקושי מקצין תורן פעם בשבוע"