בימים אלו משודרת תוכנית האוכל "אוטו אוכל" בהנחיית אסף גרניט ורותי רוסו, בה בכל פרק זוגות מפורסמים מקבלים משימת בישול בנושא מסוים סביבה הם צריכים לבנות מנה. בפרק החדש שישודר הערב (שני) רותי רוסו ואסף גרניט לוקחים את שמן הזית ומכינים איתו למשתתפים מנה של שעועית ושמן זית, שגם אתם יכולים להכין בבית.

צפו בהצצה:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(באדיבות: רשת 13)

המצרכים למתכון

2 כוסות שעועית לימה מושרית ל24 שעות לפחות

ראש שום

2 ענפים של מרווה

3 כפות שמן זית

טפנד זיתים או זיתי קלמטה

עגבניית מגי אחת

בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות

אפשרות – פילה אנשובי

מלח

הוראות הכנה

מבשלים את הלימה המושרית בסיר עם הרבה מים, מרווה, ראש שום חצוי וכמה כפות שמן זית לפחות שעתיים, עד שהיא רכה. מסננים ושמים בצלחת הגשה, יוצקים שמן זית, מגררים קצת עגבנייה מעל וסוחטים את הזרעים. שמים כמה תלוליות טפנאד או מפזרים כמה זיתים, וקצת בצל סגול קצוץ ומתבלים במלח אטלנטי.