מבזקים
סרוגים

מצטרפת לחרם: ניו זילנד עוצרת את המימון לאונר"א

ראש ממשלת ניו זילנד הודיע כי ארצו תקפיא את כספי המימון של אונר"א, זאת בעקבות החשד שחלק מעובדי הארגון לקחו חלק בטבח ה-7 באוקטובר. ניו זילנד היא המדינה ה-14 שמפסיקה את הסיוע לארגון בעזה

מצטרפת לחרם: ניו זילנד עוצרת את המימון לאונר"א
מצטרפת לחרם: ניו זילנד עוצרת את המימון לאונר"א צילום: אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

החרם העולמי מתרחב: ראש ממשלת ניו זילנד כריסטופר לוקסון הודיע היום (שלישי) על הקפאה זמנית של כספי המימון של אונר"א, סוכנות הסעד של האו"ם לפליטים הפלסטינים. זאת בעקבות החשד שחלק מעובדי הארגון לקחו חלק בטבח ה-7 באוקטובר.

בדבריו לוקסון הבהיר כי "ההאשמות נגד עובדי אונר"א חמורות מאד, וחשוב שהם ייחקרו לעומק. ניו זילנד לא תתרום לארגון עד ששר החוץ יקבע שאפשר לעשות זאת". ניו זילנד היא המדינה ה-14 שמודיעה על הפסקת המימון של אונר"א בעקבות ההאשמות, כשהיא מצטרפת בין היתר לארה"ב, בריטניה, קנדה, איטליה, אוסטרליה, פינלנד, הולנד, גרמניה, יפן, צרפת, ושווייץ.

בוטלו הפגישות עם ראשי אונר"א: "לא רצויים כאן"
בוטלו הפגישות עם ראשי אונרצילום: בוטלו הפגישות עם ראשי אונר

כאמור, בסוף השבוע האחרון דווח כי ישראל מסרה לנציב הכללי של אונר"א מידע והוכחות על 12 עובדים בסוכנות שהיו מעורבים בטבח השבעה באוקטובר. בתגובה, הנציב הכללי של הארגון, פיליפה לזריני, ביטל את חוזי ההעסקה של העובדים והורה לפתוח בחקירה. בעקבות החשיפה המטלטלת, מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש הודיע כי הורה על חקירה מיידית על האירוע וכן הודיע על קיומה של בדיקה מקיפה לגבי פעילותה של אונר"א בעזה.

אמש דווח בעיתון וול סטריט ג'ורנל כי שישה עובדים היו חלק מגל החמושים הפלסטינים שרצחו 1,200 בני אדם בהתקפה הקטלנית ביותר על יהודים מאז השואה, על פי תיק המודיעין. שניים עזרו לחטוף ישראלים, ושניים אחרים אותרו לאתרים שבהם עשרות אזרחים ישראלים נורו ונרצחו. אחרים תיאמו את הלוגיסטיקה לתקיפה, כולל רכישת נשק.

הערכות מודיעיניות שחולקו עם ארה"ב מסיקות כי לכ-1,200 מתוך כ-12,000 עובדי אונרא בעזה יש קשרים לחמאס או לג'יהאד האסלאמי הפלסטיני, ולכמחציתם יש קרובי משפחה המשתייכים לקבוצות המיליטנטיות האיסלאמיסטיות. שתי הקבוצות הוגדרו כארגוני טרור על ידי ארה"ב ואחרות.

אונר"א ניו זילנד סיוע