הסלק ידוע כמאכל נפלא ומלא בתועלות בריאותיות, וגם כבסיס למרק קר-בורשט- חמיצה, אולם בהחלט ניתן להכין ממנו מרק חורפי נפלא.

מרכיבים ל-6 מנות

חצי קילו סלק

2 גזרים

2 תפוחי אדמה

גבעול סלרי

2 עגבניות

כף מיץ לימון

2 כפיות מלח, כף פלפל שחור

כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

קולפים את הסלק (אם יש צורך), הגזר ותפוח האדמה, מכניסים בחתיכות לסיר ומכסים את הירקות במים רותחים. לאחר הרתיחה לבשל על אש קטנה בסיר מכוסה למשך 20 דק'. מוסיפים את העגבניות החתוכות ופרוסות קטנות של הסלרי לסיר, מתבלים במיץ הלימון, המלח והפלפל. מבשלים בסיר מכוסה עד לריכוך מלא של הירקות, ובסיום ניתן לפזר כוסברה קצוצה מעל המרק.

המתכון באדיבות תמר ידין דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף.