מבזקים
סרוגים

חטפו נשים וטבחו: אלו ההאשמות נגד עובדי אונר"א

על פי דיווח של הניו יורק טיימס הגישה ישראל לארצות הברית תיק המפרט את הראיות וההוכחות להשתתפותם של שלושה עובדי הארגון בטבח השבעה באוקטובר

י"ט שבט התשפ"ד
חטפו נשים וטבחו: אלו ההאשמות נגד עובדי אונר"א
חטפו נשים וטבחו: אלו ההאשמות נגד עובדי אונר"א צילום: אילוסטרציה (שאטרסטוק)

הניו יורק טיימס מפרסם הבוקר (שני) את ההאשמות המיוחסות לשלושה עובדי הסוכנות לפליטים פלסטיניים של האו"ם לפיהן אחד השתתף בטבח בקיבוץ בארי, השני חילק תחמושת למחבלים ועובד נוסף חטף אישה לתוך רצועת עזה.

על פי הדיווח ההאשמות כלולות בתיק שנמסר לממשלת ארצות הברית, המפרט את הטענות של ישראל נגד 12 עובדים של אונר"א שלדבריה מילאו תפקיד במתקפות חמאס נגד ישראל ב-7 באוקטובר.

כזכור, מדינות רבות עצרו את זרימת המימון לארגון בעקבות ההאשמות, ביניהן ארה"ב וגרמניה, צרפת, אוסטרליה, קנדה, איטליה, בריטניה והבוקר הצטרפה אליהן גם יפן.

נציב אונר"א פיליפה לזריני, העומד בראש הארגון כתב כי "תשע מדינות השעו זמנית את המימון שלהן לאונר"א. החלטות אלו מאיימות על העבודה ההומניטרית המתמשכת שלנו ברחבי האזור כולל ובעיקר ברצועת עזה".  לדבריו "זה מזעזע לראות השעיית כספים לסוכנות בתגובה להאשמות נגד קבוצה קטנה של צוות, במיוחד בהתחשב בפעולה המיידית שאונר"א נקטה על ידי סיום החוזים שלה ובקשת חקירה עצמאית שקופה".

גוטרש: חזרו למימון אונר"א, ארדן: גיוס תרומות לטרור
גוטרש: חזרו למימון אונרצילום: גוטרש: חזרו למימון אונר

"זה יהיה חוסר אחריות עצום להטיל סנקציות על סוכנות ועל קהילה שלמה שהיא משרתת בגלל האשמות על מעשים פליליים נגד אנשים מסוימים, במיוחד בזמן מלחמה, עקירה ומשברים פוליטיים באזור. אני קורא למדינות שהשעו את המימון שלהן לשקול מחדש את החלטותיהן לפני שאונר"א תיאלץ להשעות את התגובה ההומניטרית שלה. חייהם של האנשים בעזה תלויים בתמיכה הזו וכך גם היציבות האזורית".

אונר"א הטבח בדרום השבעה באוקטובר