מבזקים
סרוגים

מפקדים במכתב לרמטכ"ל: "למה אחמד כן וזיו לא?"

מפקדים וקצינים במילואים שלקחו חלק בלחימה ברצועת עזה פנו לרמטכ"ל במכתב, בו הפצירו ברמטכ"ל לא לאפשר לעזתים לחזור לצפון הרצועה לפני שחרור כל החטופים

יאיר אמר | חדשות סרוגים
י"א שבט התשפ"ד
מפקדים במכתב לרמטכ"ל: "למה אחמד כן וזיו לא?"
מפקדים במכתב לרמטכ"ל: "למה אחמד כן וזיו לא?" צילום: דובר צה"ל

עשרות קצינים ומפקדים שלקחו חלק בלחימה בתוך רצועת עזה פנו במכתב לרמטכ"ל הרצי הלוי, בדרישה שלא לסגת מצפון הרצועה ולא לאפשר תנועת אזרחים ברצועה לפחות עד לשחרור החטופים המוחזקים בשבי חמאס.

באתר Ynet נחשף כי מכתב הנשלח לרמטכ"ל בשם "פורום מפקדים ולוחמים במילואים"  וחתומים עליו מעל ל-130 מפקדים וקצינים אשר לחמו ברצועה במשך למעלה ממאה ימים, המכתב קורא לרמטכ"ל לא לאפשר בשום אופן חזרה של תושבי עזה אל צפון הרצועה, בדגש על כל עוד החטופים הישראלים אינם משוחררים.

הלוחמים והמפקדים במילואים קוראים למטכ"ל ולממשלה להשתמש בצפון הרצועה כמנוף לחץ למען שחרור החטופים, ומפצירים ברמטכ"ל ובממשלה להשלים את פינוי צפון הרצועה על כלל יושביה ולבצע סגירה הרמטית בין דרום לצפון הרצועה. באופן שלא יאפשר מעבר אנשים מעל ומתחת לקרקע, ולהציב את העובדה הזו בתור מנוף לחץ להחזרת החטופים.

הלוחמים והמפקדים קוראים להכריז בגלוי כי "תושבי העיר עזה לא יוכלו לשוב לביתם כל עוד החטופים לא ישובו לביתם" וקובעים כי כל התנהלות אחרת תפגע בחטופים, הלוחמים הוסיפו והדגישו כי "אין שום סיבה שאחמד ישוב לביתו בעיר עזה לפני שזיו וגלי ישובו לביתם בכפר עזה".

ארה"ב דורשת הבהרות על פיצוץ האוניברסיטה בעזה
ארהצילום: ארה

בנוסף הלוחמים קוראים לרמטכ"ל ולממשלה לא לפגוע בהישגים שהשיגו ברצועה בדם רב, ולתרגם אותם להישגים אסטרטגיים רחבים בכלל הרצועה.

 

הרמטכ"ל הרצי הלוי חמאס לוחמים מלחמה מפקדים עזה קצינים