חדשות

שקד: "נתניהו חייב ללכת לבחירות אחרי המלחמה"

שרת המשפטים לשעבר איילת שקד, טוענת כי בסוף המלחמה נתניהו יהיה חייב ללכת לבחירות "אחרי סיום המלחמה ראש הממשלה חייב לקבוע מועד לבחירות, מי שיקבל את אמון העם ירכיב ממשלה"

שקד: "נתניהו חייב ללכת לבחירות אחרי המלחמה"
צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90

שרת המשפטים לשעבר איילת שקד, טוענת כי בסוף המלחמה נתניהו יהיה חייב ללכת לבחירות. "אירועי 7 באוקטובר הם המחדל הגדול ביותר מקום המדינה. אחרי סיום המלחמה ראש הממשלה בנימין נתניהו חייב לקבוע בהסכמה מועד לבחירות, כדי למנוע קרע נוסף בעם. מי שיקבל את אמון העם ירכיב ממשלה", אמרה בראיון ל'מעריב'.

לדבריה, "אין סיכוי ריאלי לשינוי הרכב הממשלה בלי בחירות. קביעת מועד לבחירות תמנע הפגנות המוניות וקרע מחודש בעם. זה המינימום שהממשלה הנוכחית חייבת לעשות".

שקד סירבה להתייחס להמשך העתיד הפוליטי שלה ואמרה: "ישראל נמצאת במצב מורכב מאוד. לפעמים אני מסתכלת על המצב בעצב גדול, אבל אני אופטימית מטבעי. יש אנשים נפלאים ורואים את זה בדור הלוחמים והחברה האזרחית. לא אדבר על הפלטפורמה הפוליטית העתידית שלי ולא יודעת אם זה יקרה".

חדשות סרוגים

בתשובה לשאלה על מועד סיום המלחמה היא מוסיפה: "הפסקת המלחמה תקרה כשתהיה לנו שליטה צבאית מלאה בעזה. אני מקווה שהחטופים יוחזרו והמצב בלבנון יוסדר כולל דחיקת כוחות חיזבאללה. זה יקרה עוד השנה, ולכן צריך בחירות עוד השנה".

על התביעה בהאג והאשמת ישראל ברצח עם לכאורה היא מגייסת את ניסיונה כשרת המשפטים לשעבר: "דרום אפריקה משמשת כזרוע מדינית של חמאס. זה דיון של עולם אנטישמי הפוך. טוב שישראל התייצבה. אין לייחס את הגשת התביעה לאמירות חסרות אחריות של נבחרי ציבור.

הם היו עושים את זה גם ככה. להערכתי, התביעה תידחה אם כי עשויים להוציא נגדנו צו הצהרתי בנוסח כללי של הצורך בסיוע הומניטרי נוסף והקפדה על כללי המלחמה, אבל לא עד כדי עצירה מיידית של הלחימה".

תגובות

38
32
נגרי
18.01.24

איילת שקד השותפה של האחים המוסלמים תומכי החמאס ?? איילת רותה ממשלה פלסטית ישראלית

1
סימה
18.01.24

טוסי לנו מהפרצוף מכשפה בוגדת צבועה ושקרנית

2
אפרים
18.01.24

שקד? הזבל המסית האירני-ביבי קם לתחייה!!!! מדוע עתון שעושה כסף מציבור קוראים דתיים לא מצנזר הוצאת שם רע? כנראה שזה כדאי כספית וההלכה לפח

31
אבי
18.01.24

כבר עשית את הנזק הגדול שלך. סתמי .,היו בחירות ויש ממשלה עד תום התקופה.

30
מרדכי
18.01.24

מי בכלל מקשיב לך נוכלת מדופלמת