מתכון לפחזניות ממולאות בקצפת מתוקה

מתכון לפחזניות ממולאות בקצפת מתוקה: אפשר לאכול אותן בבוקר לצד הקפה, כקינוח אחרי ארוחה טובה וכנשנוש במהלך היום. בשורה התחתונה - אף אחד לא יתנגד לאכול פחזניות עמוסות בקצפת אוורירית. מתכון

מצננות את הקיץ: פחזניות בקצפת מתוקה
  מתכון לפחזניות ממולאות בקצפת מתוקה (צילום: shutterstock)

מתכון לפחזניות ממולאות בקצפת מתוקה

כוס מים

לפחזניות חלביות: 100 גרם חמאה (ניתן להחליף במרגרינה, אבל ממש לא מומלץ)

כפית סוכר

מעט מלח

כוס ורבע קמח

3 ביצים בגודל בינוני

תבנית ונייר אפיה

מתכון לפחזניות ממולאות בקצפת מתוקה – אופן ההכנה:

תחילה מחממים תנור ל-180 מעלות. מרתיחים את המים עם החמאה, הסוכר והמלח עד שהם הופכים לתערובת.

כשהתערובת מבעבעת, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב באמצעות כף עץ.

כשהבצק הופך ליחידה אחת, מכבים את האש.

מקררים מעט, ומוסיפים את הביצים.

לאחר הכנסת הביצה השלישית, המרקם יהפוך קרמי ורך.

באמצעות 2 כפיות יוצרים עוגיות עגולות ומניחים אותן בתבנית המרופדת.

אופים את העוגיות במשך 20 דקות ולאחר-מכן 8 דקות בתנור פתוח.

מסירים את הפחזניות מהתבנית ומקררים.

אחרי שהן מתקררות, חוצים את הפחזניות ומוציאים את חלקן הפנימי.

ניתן למלא את הפחזניות בפודינג וניל עם שמנת, ושוקולד מעל.

בתיאבון.

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו