מבזקים
סרוגים

אחרי שהתנגד: קרעי מסביר למה הצביע נגד התקציב

אחרי שהיה השר היחידי בליכוד שהצביע נגד, שלמה קרעי מסביר מדוע התנגד לתקציב המדינה: "ראש הממשלה נתן הנחייה למשרד האוצר למצוא את התקציב הנדרש"

ה' שבט התשפ"ד
אחרי שהתנגד: קרעי מסביר למה הצביע נגד התקציב
אחרי שהתנגד: קרעי מסביר למה הצביע נגד התקציב צילום: שר התקשורת שלמה קרעי (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

אחרי שהצביע נגד תקציב המדינה, שר התקשורת שלמה קרעי, מסביר ביציאה מישיבת הממשלה למה התנגד בהצבעה.

"ב-7.10 נוכחנו לראות שהאויב שם לו למטרה לשתק את מערכות התקשורת ולמנוע יכולת מאזרחי ישראל להתקשר למוקדי החירום ולכוחות החירום לתקשר ביניהם."

למעשה קרעי הוא השר היחידי מהקואליציה (למעט שרי המחנה הממלכתי) שלא תמך בתקציב: "בישיבת הממשלה היום הצבעתי נגד התקציב לשנת 2024, כאשר ראיתי שמשקיעים עשרות מליארדים בביטחון, בבריאות ובכל היתר, אבל להשקיע כמה עשרות מיליונים כדי שיוכלו אותם גורמי חירום לתקשר ביניהם, בתרחיש ייחוס של עלטה, האוצר לא היה מוכן להשקיע."

בדרך לכנסת: הממשלה אישרה את תקציב המדינה
בדרך לכנסת: הממשלה אישרה את תקציב המדינהצילום: בדרך לכנסת: הממשלה אישרה את תקציב המדינה

"לשמחתי, מיד לאחר הישיבה, ראש הממשלה יצא ונתן הנחייה למשרד האוצר למצוא את התקציב הראשוני הנדרש, כדי שתשתית התקשורת הסלולרית בישראל תהיה ערוכה למצבי חירום, ואכן נמצאו 40 מיליון ש"ח כתקציב ראשוני. כעת אנחנו במגעים עם האוצר ואני מקווה שנוכל לברך על המוגמר בהקדם."

הליכוד שלמה קרעי שר התקשורת