ישראל במלחמה היום ה-100. חמאס פרסם הערב (א') סרטון ובו נראים שלושה חטופים, וזהו אות חיים ראשון של השלושה מאז ה-7 באוקטובר.
בסרטון נראים נעה ארגמני, יוסי שרעבי ואיתי סבירסקי, כשהם נראים נקיים ומסודרים, ובמצב גופני טוב יחסית. כרגיל בסרטונים האלה הם קוראים לנתניהו להפסיק את המלחמה ולסגת מעזה.


המגעים לעסקת חטופים חדשה נמצאים כל העת על השולחן אם כי לא הבשילו למשהו קונקרטי. הערב התפרסם כי שרי המחנה הממלכתי גנץ ואיזנקוט, בעיקר האחרון לוחצים להגיע לעסקה שתחזיר את כל החטופים הביתה. נתניהו וגלנט מצדדים בהמשך התימרון הצבאי כמנוף לחץ על חמאס.
דווקא בערב הזה החליט חמאס לפרסם את הסרטון.





תגובות
נקרע הלב. ממש.
חמאס מעודד את ההפגנות ללחוץ על הממשלה! חמאס מפרסם את הסרטון כדי לגרום להמשך ההפגנות כדי ללחוץ על הממשלה להפסקת אש והמלחמה - מה שחמאס רוצה! כשרק לחץ צבאי יכול להביא לשחרור החטופים, כפי שנתניהו שחרר לא פחות מ 118 חטופים אך ורק בגלל הלחץ הצבאי המסיבי על חמאס!לא ההפך!!
יכלו להחזיר את כולם בשבועיים הראשונים אחרי הטבח. בחר לשדר לנו שרק לחץ צבאי יוציא אותם, כדי לא להיות מואשם בכניעה. בכל מקרה נצחון במלחמה הזאת כבר לא יהיה. הפסדנו כל כך הרבה
ולהאמין שהיא עושה את מה שצריך. אבל הם עוסקים בהשרדות ובביזה
שקר מוחלט ורוע צרוף. הם עושים הכל כדי להציל אותם. ואם יש לך בדל מחשבה רעה כזו עליהם אז כדאי שתלך לבדוק אם אתה יהודי. זה שיש מחלוקת מה המהלך הנכון ביותר זה לא אומר שלא אכפת להם. מי שעושה את כל הבעיות סביב העסקה זה החמאס עצמו. זה לא מו"מ זו מלחמה מול מפלצת אכזרית. היא כרגע מאיימת ישירות הן על החטופים שנמצאים במצב הכי קריטי והן על החיילים שמחפשים אותם והן על כלל תושבי ישראל. הצלת החטופים במחיר רצח תושבים אחרים ועוד חטופים אינו בר בחשבון. זה לא פשוט.