עמוד הטוויטר של צה"ל מפרסם מידי פעם הודעות וכתבות המעדכנות במצב הלחימה. אמש (חמישי) צויץ ציוץ שגרר תגובות זועמות רבות וקרא למפקדי צה"ל להתפטר מתפקידם.

"אגף המודיעין בצה"ל חושף: חמאס השקיע עשרות מיליוני דולרים בחפירת מנהרות ברצועת עזה", נכתב.

הגולשים ברשת החלו לתקוף את צה"ל ולומר כי "לא פלא שארע הטבח ב7 באוקטובר, אם רק כעת צה"ל מפרסם דבר כזה", "באמת? עד היום חשבנו שהם בונים עם המלט שהעברתם להם לונה פארק", "אני לא יודע אם לצחוק או לבכות מהציוץ הזה", "חושף??? אפילו סבתא שלי שמתה לפני 45 שנים, ידעה את זה", ועוד שלל אמרות כאלו שמגחיכות את "ההודעה" הזו של צה"ל.

התגובות לציוץ

בפירוט הכתבה שצורפה פורט על פעילות החיילים בעזה ועל מציאת מנהרות הטרור: "לוחמי צה"ל פועלים בחודשים האחרונים ברחבי רצועת עזה במטרה לחשוף להשמיד מאות קילומטרים של מנהרות טרור אותן בנה ארגון הטרור חמאס.

מנהרות אלו הינן תשתיות תת-קרקעיות ארוכות ומסועפות, בהן ארגון הטרור חמאס עושה שימוש לשינוע אמצעי לחימה ומחבלים, לצד הסלקת כספי טרור וחומרי מודיעין רבים.

בעקבות מידע שנמצא בשטח הרצועה על ידי הכוחות המתמרנים ומניתוח המנהרות שנחקרו עד כה הושקעו בבנייה למעלה מ-6000 טון בטון ו-1800 טון מתכת במאות קילומטרים של תשתיות תת קרקעיות, סכומים המוערכים בעשרות מיליוני דולרים.

את המשאבים היקרים הללו בחר להשקיע ארגון הטרור חמאס בבניית תשתית טרור שתשמש לפגיעה באזרחי ישראל ובכוחות צה"ל, תוך ניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית ברצועת עזה", נכתב.