יו"ר ש"ס ח"כ אריה דרעי התראיין לאבי מימרן ברדיו קול חי ותקף את ההתבטאויות של שרי וחברי הכנסת של הציונות הדתית והליכוד שמדברים על עידוד הגירת פלסטינים מעזה לכל מקום אחר.

"כל מי שמדבר על להעביר את האוכלוסייה למקום אחר והחזרת ההתיישבות היהודית גורם נזק אדיר ליו"ש, מעורר שוב את כל הנושא הפלסטינאי ללא צורך. ראינו היום בהאג איך הם מנצלים כל אמירה. חכמים היזהרו בדבריכם".

על המלחמה ושחרור החטופים אמר דרעי, שיושב כמשקיף בדיוני קבינט המלחמה: "המטרה העיקרית של המלחמה שנכפתה עלינו היא להסיר את האיום מרצועת עזה באופן אמיתי. היום כולם מבינים עם מה יש לנו עסק. 550 ק"מ של מנהרות ועשרות אלפי לוחמים. אף מדינה בעולם לא התמודדה עם כזה דבר".

על עסקת החטופים: "אם יש סיכוי לשחרר אפילו חטוף אחד בעסקה – צריך להותיר פתח, גם בתמורה למחירים כמו הפסקת אש ושחרור אסירים כבדים. אבל אין שום עסקה שתוביל לסיום המלחמה"